Aplicacions de l'energia geotèrmica


La European Cooperation in Science and Technology (COST) és una organització de finançament per a la creació de xarxes de recerca, anomenades  ACCIONS COST. Aquestes xarxes ofereixen un espai obert per a la col·laboració entre científics d’arreu d’Europa (i més enllà) i donen així un impuls als avenços en la investigació i la innovació.

Des del 1971, COST rep finançament de la UE en els diferents programes marc de recerca i innovació, com l’Horitzó 2020.

COST te una forma de treballar “bottom-up” , és a dir, els investigadors poden crear una xarxa basada en els seus propis interessos i idees de recerca enviant una proposta a la COST Open Call. La proposta pot estar en qualsevol àmbit científic. Les ACCIONS COST són altament interdisciplinàries i obertes, i fins i tot, és possible unir-se a accions en curs, que es perllonguen durant el període de finançament de quatre anys. Els participants de les ACCIONS COST poden ser d’origen ben divers, des del sector privat fins els responsables polítics o la societat civil.

L’ICGC ha informat que participarà en una acció COST, concretament la COST CA18219, dedicada a la recerca per incloure les tecnologies geotèrmiques – tant superficial com profunda- en xarxes de calor i/o fred de districte (District Heating and Cooling - DHC) amb l’objectiu d’assolir la descarbonització dels sistemes de climatització en les nostres ciutats. La geotèrmia és una energia renovable que pot actuar com a font de calefacció, refrigeració, emmagatzematge tèrmic en el subsòl, i es pot combinar perfectament mitjançant sistemes híbrids amb altres renovables elèctriques i tèrmiques (solar fotovoltaica, tèrmica solar, etc.), calor residual i altres tecnologies.

En el camp de les energies renovables l'ICGC duu a terme el projecte GeoEnergia que té l'objectiu de millorar del coneixement sobre la disponibilitat i el potencial d'aprofitament dels recursos geotèrmics a Catalunya.

L’ACCIÓ abasta activitats de treball en xarxa, intercanvi i transferència de coneixement, formació i interacció dels participants basats en estudis de cas d’ús reals per investigar i promoure solucions i fulls de ruta per tal d’augmentar el percentatge d’energia renovable a les  xarxes de calefacció i refrigeració urbanes amb l’objectiu d’arribar a un mínim del 30% el 2030, i almenys el 50% el 2050. En aquesta ACCIÓ hi participen investigadors i tècnics de més de 20 països diferents.

Destaquem

Les xarxes de calefacció i refrigeració urbanes abastides amb fonts d'energia renovable. B#20|15/06/16

ICGC Geoíndex – Geotèrmia superficial

ICGC Geoíndex – Geotèrmia profunda

Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: Ignasi Herms


Back to Top

Informació del document

Publicat a 04/10/19
Acceptat a 04/10/19
Presentat el 04/10/19

Volum Notícies, 2019
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Localització

Puntuació document

0

Visites 1
Recomanacions 0

Compartiu aquest document