La valorització dels residus de la construcció


Es consideren residus de la construcció, d’acord amb la normativa, aquells residus que es generen en una obra de construcció o demolició. Cal indicar que no s’inclouen en aquesta definició aquelles terres d’excavació que es destinen a la reutilització a la pròpia obra o en una altra obra autoritzada. El volum de residus de la construcció generats a Catalunya és important tot i que, per les seves característiques, tenen un gran potencial pel que fa a la reutilització i el reciclatge. Per la seva rellevància, doncs, aquests residus disposen d’un programa de gestió i d’un model de gestió específics que, superant una etapa de consolidació en la que es pretenia aconseguir una gestió finalista correcta, s’orienten a la prevenció, al reciclatge i a l’impuls dels mercats per a materials reciclats.

Els dies 15 i 16 de febrer una delegació de d’experts internacionals pertanyents al grup Recycling Task Force de la UEPG (Associació Europea d’Àrids) han visitat  l’Agència de Residus de Catalunya com a part del programa de visites tècniques que han realitzat a Catalunya. Aquestes visites s’emmarquen dins de les reunions periòdiques que realitza aquest grup amb l’objectiu de desenvolupar la posició del sector en aspectes normatius i de normalització a nivell europeu, i compartir a la vegada bones pràctiques en l’àmbit del reciclatge.

El director de l’ARC, Josep Maria Tost, ha rebut la delegació, remarcant els esforços que s’estan realitzant a Catalunya en aquest terreny i els ambiciosos objectius que es plantegen per 2020: la valorització del 75% dels materials de la construcció i l’ús de, com a mínim, un 5% d’àrids reciclats en obra pública i privada.

La trobada ha finalitzat amb una presentació tècnica a càrrec de Josep Simó, director de l’Àrea d’Infraestructures de l’ARC i un intercanvi d’experiències entre els participants.

Enllaços destacats

Agència de Residus de Catalunya(ARC) - Runes i altres residus de la construcció

UEPG (Associació Europea d’Àrids)

Redacció de la notícia i més informació

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: Josep Simó


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/03/18
Acceptat a 01/03/18
Presentat el 01/03/18

Volum Notícies, 2018
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Prevenció, minimització i tractament de residus

Valorització de materials

Localització

Puntuació document

0

Visites 105
Recomanacions 0