Reunions informatives


La Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme (DGOTU) del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) ha posat en marxa aquest any una nova fórmula de comunicació  amb l’objectiu de fer difusió de projectes que actualment s’estan treballant i també dels reptes de futur.

Els darrers anys la DGOTU  ha vingut organitzant unes jornades adreçades a tot el personal de la Direcció on s’abordaven les línies d’actuació en marxa. Aquest any ha encetat un nou format més ambiciós, focalitzat en el flux de coneixement i l’aprofundiment temàtic: sessions de difusió centrades en el tractament d’una sola matèria, amb la intenció de treballar-la amb més detall. La primera sessió informativa amb aquest nou format va tenir lloc el 24 de gener i va tractar sobre l’Agenda Urbana de Catalunya, un nou projecte, impulsat pel Departament i elaborat des de la Subdirecció d’Acció Territorial i de l’Hàbitat Urbà, del qual n’informem en aquesta mateixa edició del Butlletí.

Amb aquestes noves sessions es pretén, a banda de difondre coneixement, generar sinèrgies, facilitar reflexions, posar en comú criteris d’actuació, generar debat i fomentar la participació. Per això el format de cada sessió pot variar, en funció de quin sigui l’objectiu final d’aquesta. De la mateixa manera, hi haurà sessions de treball destinades al personal de la DGOTU i altres sessions obertes a altres àrees de TES, com també a altres àmbits de l’administració o del món professional.

Es preveu una periodicitat de les sessions d’uns dos o tres mesos aproximadament. La propera sessió, prevista per l’11 d’abril, tractarà sobre l’Observatori del Territori,  una eina de coneixement i d’acció de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme que partint de dades, indicadors, models i  mapes, posa a l’abast paràmetres, anàlisis, escenaris i dinàmiques territorials, amb la finalitat de millorar el coneixement  del desenvolupament territorial . En aquests moments està preparant una nova presentació al web per a millorar la difusió de la informació i el coneixement generat des de l’anàlisi de les dinàmiques urbanístiques i del potencial del planejament.

Ja a mig termini, les properes sessions estaran dedicades als Recursos urbanístics i a la Disciplina urbanística.

Redactat i més informació

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: Beth Tuà, Carles Valls


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/03/18
Acceptat a 01/03/18
Presentat el 01/03/18

Volum Notícies, 2018
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Localització

Puntuació document

0

Visites 96
Recomanacions 0

Compartiu aquest document