L'Observatori del Paisatge ha creat un nou web en forma de dossier digital dedicat als paisatges industrials. El dossier se centra en els paisatges sorgits a partir de la revolució industrial, formats tant per les àrees fabrils en si com per les noves vies de comunicació, les colònies d'habitatges o les infraestructures relacionades.

La principal novetat respecte als dossiers anteriors és la incorporació d'una aplicació interactiva que permet descobrir exemples de paisatges industrials de Catalunya classificats en quatre tipologies: colònies de riu, paisatges industrials urbans, paisatges de la mineria i paisatges de l'energia hidroelèctrica. L'aplicació permet navegar per una representació interactiva dels principals elements que caracteritzen aquests paisatges, il·lustrats a més amb nombroses fotografies.

La resta del dossier incorpora un extens recull sobre recursos dels paisatges industrials a Internet –classificats territorialment i per categories: informació general, museus i patrimoni museïtzat, iniciatives, entitats i organismes i itineraris-, un apartat sobre la bibliografia bàsica de la qüestió i un recull de notícies a partir de la selecció de l'hemeroteca digital de l'Observatori. Com la resta de dossiers de l'Observatori, està disponible íntegrament en català, castellà, anglès i francès.

Destaquem

Dossier digital dedicat als paisatges industrials

Autors

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: Pere Sala


Back to Top

Informació del document

Publicat a 08/04/13
Acceptat a 08/04/13
Presentat el 08/04/13

Volum Notícies, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Sensibilització social

Localització

Puntuació document

0

Visites 75
Recomanacions 0

Compartiu aquest document