Taller paisatge


En el futur immediat és més que previsible una creixent demanda d'energia, que difícilment pugui atendre una font no renovable com el petroli, de manera que l'eficiència energètica i les energies renovables són el camí a seguir. Alhora, el clima està canviant a passos accelerats, de manera que cap el 2050 s’espera que les oscil·lacions climàtiques sobtades (fruit del canvi climàtic induït per l'acció antròpica) siguin més freqüents que mai. En aquest context, quins paisatges es generaran? com serà la seva fesomia?

L'Observatori del Paisatge i la Universitat de Girona van organitzar el passat mes de juliol el taller internacional Paisatge i canvi climàtic.

L'objectiu del taller era la introducció de propostes concretes per a la mitigació i adaptació al canvi climàtic en diferents àmbits paisatgístics (façana fluvial, paisatge litoral, paisatge energètic, evolució del paisatge agrari i forestal i paisatges construïts) de les unitats del paisatge de la plana de l'Empordà i les valls d'Olot del Catàleg de paisatge de les Comarques Gironines. El seminari, que forma part del màster europeu de Planificació i Polítiques per a la Ciutat, el Medi Ambient i el Paisatge, va reunir una cinquantena d'alumnes d'arreu d'Europa que en el treball final van aportar possibles estratègies d'adaptació al canvi climàtic en les unitats de paisatge estudiades. A la pàgina web de l'Observatori es poden consultar les ponències del seminari així com les propostes dels estudiants.

Destaquem

Enllaç a les ponències i treballs del taller

EL projecte ACCUA al butlletí #6

El CREAF presenta el projecte ACCUA al taller Paisatge i canvi climàtic

Els investigadors del CREAF, Diana Pascual i Eduard Pla, van participar com a ponents al taller Paisatge i canvi climàtic per presentar els resultats del projecte ACCUA (del qual informàvem al butlletí #6) a la conca del Fluvià, justament una de les unitats de paisatge proposades com a cas d’estudi en el mateix taller.

Uns 40 alumnes de diferents universitats europees participants al taller van poder escoltar la història del projecte, la metodologia seguida i els principals resultats amb les mesures d’adaptació recomanades. La ponència anava en sintonia amb un dels objectius del curs: treballar, de forma teòrica i aplicada, la relació entre els catàlegs del paisatge i el canvi climàtic per afrontar els reptes de l’adaptació.


Autors

Redactat per: Cristina Gil

Per saber-ne més: Pere Sala


Back to Top

Informació del document

Publicat a 18/12/12
Acceptat a 18/12/12
Presentat el 18/12/12

Volum Notícies, 2012
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Gestió integrada del paisatge

Edificació

Sostenibilitat

Eixos instrumentals

Previsió

Medi ambient i sostenibilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 19
Recomanacions 0

Compartiu aquest document