El 27 de maig el grup de treball de comunicació de la Direcció General d’Infraestructures de Mobilitat (DGIM) va organitzar un taller virtual per tal d’intercanviar bones pràctiques pel que fa a la comunicació interna i externa. Tenia per objectiu potenciar i millorar la comunicació, donant a conèixer i reflexionant sobre eines per comunicar-se com són les reunions, els programes d’ofimàtica, la Intranet, les xarxes socials, etc. Aquest taller s’organitzava per difondre i treballar els resultats de l’enquesta de comunicació llançada fa uns mesos. Hi van assistir una trentena de persones i va incloure tant parts informatives com espais de reflexió i debat.

El director general, David Prat, va fer una intervenció inicial recalcant la importància de la comunicació. Destacava que es dediquen anys d’estudi a la formació tècnica però que no hi ha formació específica en comunicació malgrat que és un factor clau per garantir la comprensió i l’acceptació social dels projectes. I, en conseqüència, animava a dedicar-hi esforços i a aprofitar recursos i espais com aquest taller.

El taller

Al llarg del taller es van presentar casos interns de bones pràctiques en comunicació com l’organització d’arxius i comunicació intensiva amb Teams del Servei Territorial de Terres de l’Ebre o l’experiència dels despatxos setmanals d’equip del Servei de l’Oficina Tècnica i Tecnologia.

També es van presentar els resultats de l’enquesta de comunicació llançada uns mesos abans, que van contestar un 20% dels enquestats. La presentació dels resultats obtinguts va intercalar-se amb petits espais de reflexió en grup reduït sobre els punts de millora en la comunicació a la DGIM, que posteriorment es van posar en comú.

910.951x910.951px
Moment de presentació de resultats de l’enquesta

La Intranet

La Mercè Murillo del Servei d’Organització va explicar la nova Intranet, quins recursos s’hi troben i com personalitzar-la o fer-hi aportacions de millora. I l’Anna Bullich va explicar el nou apartat de la DGIM a la Intranet, que és el resultat de la migració de l’espai DGIM Tools (creat originalment al Sharepoint i estructurat en diversos subapartats: estratègia, organització, dades, planificació, projectes i obres, explotació viària, documents de referència i comunicació). S’hi aglutina molta informació i recursos diversos, com el butlletí mensual DGIM Comunica o vídeos sobre activitat específica de la DGIM.

Draft Garcia Juanes 166812927-image3.png
Nou espai de la DGIM a la Intranet

Properes passes

El taller es va cloure amb una ronda de valoració sobre quins aprenentatges s’havien obtingut del taller i propiciant la reflexió sobre quins petits canvis impulsar en el dia a dia a partir d’ells.

Draft Garcia Juanes 166812927-image4-c.png
Assistents al taller

Autors

Redactat per: Júlia Rubert i Tayà

Per saber-ne més: Anna Bullich

Back to Top

Informació del document

Publicat a 27/06/22
Acceptat a 27/06/22
Presentat el 27/06/22

Volum Innovació interna, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos complementaris

Millora organitzativa i de la intel·ligència corporativa

Formació interna

Puntuació document

0

Visites 2
Recomanacions 0