A Sant Carles Marina

El passat estiu, Sant Carles Marina es va convertir en la primera instal·lació nauticoesportiva en formar part del mapa Tesla amb l’objectiu de promoure la mobilitat elèctrica des dels ports.

Després d’un any en funcionament, Ports de la Generalitat aposta per estendre els carregadors elèctrics a la resta dels ports de la seva competència. Aquesta és una estratègia per assolir una nova tipologia de turisme en un entorn tant preuat com les Terres de l’Ebre, declarades per la Unesco com a Reserva de la Biosfera per la seva riquesa paisatgística, la representativitat dels seus ecosistemes mediterranis i el seu model de conservació de la biodiversitat.

La prova pilot del port de Sant Carles de la Ràpita (Montsià), a través de la dàrsena esportiva Sant Carles Marina, va convertir el port esportiu en el primer de tot l’Estat en disposar d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics de la marca Tesla. A més, a la instal·lació es va col·locar un segon punt de càrrega per a tot tipus de cotxes elèctrics que disposin d’un connector tipus “2 mennekes”.

Aquesta acció s’emmarca en la política de qualitat i medi ambient de Ports de la Generalitat i de Sant Carles Marina, per impulsar la mobilitat elèctrica, l’estalvi energètic i la sostenibilitat al port de la Ràpita.

Dins del model energètic més sostenible que impulsa el Govern, l’empresa pública Ports de la Generalitat i la societat Sant Cares Marina se sumen a aquesta iniciativa.

A Catalunya, l’any 2016 es van matricular 1.139 turismes elèctrics, una xifra que, tot i que només representa el 6% del total de matriculacions realitzades, va doblar les dades de l’any anterior en què es van matricular 663 turismes elèctrics.

La recàrrega d’un vehicle elèctric dura de dues hores a dues hores i mitja, temps que es pot aprofitar per fer turisme per la zona.


Carregadors a Sant Carles Marina


Autores

Redactat per: Montserrat Ferre i Marga Torre

Per saber-ne més: Montserrat Ferre

   

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/06/18
Acceptat a 01/06/18
Presentat el 01/06/18

Volum Notícies, 2018
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Eficiència energètica per passatgers

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Localització

Puntuació document

0

Visites 65
Recomanacions 0

Compartiu aquest document