Sistema Documental de Residus (SDR)

El sistema documental de residus (SDR) és un sistema de tramitació a través d’Internet que permet fer múltiples tasques de gestió d’FA (fitxes d’acceptació), FS (fitxes de seguiment), etc. També permet revisar informació personal com ara quantitat de fitxes que gestionen, data de caducitat, transportistes; cosa que permet la millora de l’eficiència, el control de la documentació mitjançant un model de gestió més flexible. L’SDR es va posar en marxa a començament del 2003 i s'hi pot accedir des de la pàgina web: https://sdr.arc.cat


Imatge_1_noticia_21_ARC

  Un exemple de les gestions que es poden fer mitjançant aquesta plataforma és la declaració anual de residus industrials per a gestors (DARIG). D’acord amb els objectius del Programa de gestió de residus industrials (PROGRIC) i amb la voluntat de simplificar els tràmits administratius per als gestors, es va establir un model de declaració anual de residus industrials per a gestors (DARIG). El primer any de la seva implantació dels 638 gestors que han presentat la declaració, 572 la van fer telemàticament.

Des d’aleshores, l’aplicació s’ha anat actualitzant amb fites com ara el desenvolupament i la posada en producció d’un nou mòdul per presentar en línia els resums mensuals de la gestió dels residus de la fracció resta (FR), amb l’objectiu de millorar l’obtenció i la  traçabilitat de les dades de la gestió d’aquest flux de residus, així com dels materials (residus o productes) obtinguts del seu tractament.

Hi ha un mòdul per fer la presentació en línia dels informes anuals de gestió dels  sistemes integrats de gestió (SIG), corresponents  a RAEES, piles i acumuladors, PFU i olis industrials usats i la seva  generació d’estadístiques individuals i agrupades de tota la informació.

També es va posar en producció un nou mòdul per a la tramitació de  la sol·licitud del Premi Catalunya d’Ecodisseny en la seva primera edició, com a evolució del Premi Disseny per al Reciclatge que l’ARC convocava  des de l’any 2001.

A més, conté el mòdul d’IPS (Informe preliminar de situació de les  activitats potencialment contaminants del sòl), posat en producció l’any  2008.


Novetats de la versió que s’ha instal·lat a finals del 2017

  • Nou disseny de la pàgina d'inici amb accessos directes a les opcions públiques més utilitzades.
  • Es permeten les signatures del notificant, productor i transportista abans de la data de transport o el mateix dia. Es permet signar al gestor el mateix dia de la data de transport o en qualsevol data posterior.
  • Pel que fa als Estudis de minimització de residus, hi ha un nou mòdul per a la presentació dels estudis de minimització de residus perillosos.
  • Quant als canals d’accés, s’ha habilitat l’accés al sistema des de dispositius mòbils per poder signar documents de gestió.


Autores

Redactat de la noticia: Carmen Escoriza i Marga Torre

Per saber-ne més: Carmen Escoriza

 

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/12/17
Acceptat a 01/12/17
Presentat el 01/12/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Producció i consum sostenible

Ecodisseny i compra pública ambientalitzada

Prevenció i control integrats de la contaminació

Prevenció, minimització i tractament de residus

Valorització de materials

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Localització

Puntuació document

0

Visites 83
Recomanacions 0

Compartiu aquest document