#M2022


Destaquem:
InnoVation in geOspatiaL and 3D daTa



Coordinació de l'activitat: Fondazione Bruno Kessler (Itàlia)

Altres participants:

Gottfried Wilhelm Leibniz Universitaet Hannover (Alemanya)

Technische Universitaet Wien (Àustria)

Uniwersytet Warszawski (Polònia)

Technische Universiteit Delft (Països Baixos)

Institut National de l’Information Géographique et Forestière (França)

Ordnance Survey (Regne Unit)

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC)

Centrul National de Cartografie (Romània)

Geodetski Zavod Celje (Eslòvenia)

Vermessung AVT GmbH (Àustria)

Vexcel imaging GmbH (Àustria)

Geoimaging (Xipre)


Període: Gener 2018 - Desembre 2022

Descripció

VOLTA - innoVation en geOspatiaL i 3D daTA - és un projecte de la Marie Skłodowska-Curie RISE (intercanvi de personal de recerca i innovació) relacionat amb geodades, geomàtica i geoinformàtica.

El projecte, mitjançant intercanvi d'investigadors, activitats de formació i treball en xarxa, facilita l'intercanvi de coneixements i avenços en el camp geoespacial. Alhora, comparteix i explota l'experiència complementària dels socis per produir i transferir noves habilitats i solucions innovadores per a les empreses i universitats de cartografia i aplicacions geoespacials.

El consorci VOLTA té 13 socis. El projecte va rebre fons de les accions Marie Skłodowska-Curie de la UE (REA GA núm. 734687) i el pressupost total del projecte és d’1.021.500,00 €.

Les activitats del projecte s’estructuren en 7 paquets de treball (WP), incloent-hi la coordinació i la difusió, l’automatització en fotogrametria, integració de dades i sensors, segmentació i classificació, big data i geoprocés a la web, així com transferència de coneixement, formació i creació de xarxes.

Les activitats de VOLTA estimulen els avenços científics, i obren noves oportunitats de mercat mitjançant la millora de la visibilitat internacional dels socis, la competitivitat, el creixement del coneixement i millors perspectives de carrera per als membres del personal secundat. Aquest projecte permet als socis visitar altres institucions, intercanviar coneixements i treballar en idees conjuntes de recerca en el camp geoespacial. Tots els socis es beneficien de les novetats del projecte i dels seus serveis que poden integrar en els seus futurs projectes de recerca, fluxos de treball, ofertes i associacions.

Draft Echave-Sustaeta 487397212-image1.jpeg

Finalitat de l'acció

El projecte desenvolupa solucions innovadores en diferents aspectes:

(1) provisió automàtica d'informació mètrica d'imatges

(2) fusió de dades heterogènies procedents de diversos sensors

(3) segmentació de les dades geoespacials en 2D i 3D

(4) processat de grans conjunts geoespacials en el núvol.

Novetats que aporta l'acció

Treball conjunt amb investigadors europeus de diferents entitats de recerca, centrada en els potencials d'ús i explotació de geoinformació 2D i fusió amb Geoinformació 2D

Fonaments de la novetat

Treball en xarxa, potenciació, transferència de coneixement entre professionals europeus en l'àmbit de tècniques innovadores de la Geoinformació (projecte actualment en stanby per COVID19 des de marc 2020)

Any 2020

Treball conjunt amb investigadors europeus de diferents entitats de recerca, centrada en els potencials d'ús i explotació de geoinformació 2D i fusió amb Geoinformació 2D.

Any 2021

Degut a la pandèmia COVID 19, durant el 2021, el projecte VOLTA ha quedat aturat i es reiniciarà el 2022, sempre atenent a les condicions sanitàries, amb l'intercanvi de tècnics, orientats a les temàtiques de la generació de nous productes i serveis de Geoinformació, 2 I 3 dimensionals.

Any 2022

Durant el 2022 s'ha procedit a l'acolliment d'estades de tècnics de la Universitat de Hanover i de la Universitat de Wien, en els àmbits de la Intel·ligència artificial i mapes de cobertes del sòl, macros de processat i millora de núvols de punts LiDAR i nous processats en la detecció de moviments en cadenes interferomètriques https://volta.fbk.eu

Back to Top

Informació del document

Publicat a 30/05/23
Acceptat a 30/05/23
Presentat el 30/05/23

Volum Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, 2023
llicència: CC BY-NC-SA license

Funding: Intern

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Observació i mesura territorial

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0