#M2018
Període: gener 2018 – desembre 2020
Direcció de projecte: Direcció de Transports i Mobilitat (ATM)
Descripció
Per a les futures targetes de transport públic està previst que disposin de la tecnologia de xip sense contactes i amb suport paper o PVC, amb certes similituds amb les targetes bancàries, amb la diferència que les primeres contenen informació per poder viatjar (ex. T-10, T-Jove, T-mes,..).
Amb l’aproximació tradicional, els usuaris no podrien amb la mateixa APP validar i comprar alhora, amb tot el que comporta, ja que s'ha de redireccionar i analitzar els drets de tenir un determinat títol perquè siguin consistents, és a dir, en tot moment aquesta tecnologia permet conèixer si qui empra l'APP és realment el titular dels drets adquirits. Per exemple, evitar que es produeixi un frau de passar un determinat títol a un altre usuari que no en pot disposar (descomptes, T-16, etc.)
Objectiu
Validar i recarregar alhora. A més, possibilita consultar les validacions fetes amb els diferents títols que cada usuari té al seu terminal mòbil (de moment està desenvolupat el prototip per Android).
Utilitzar tecnologia HCE (a més de la NFCE) Host Card Emulation (un mètode de gestió de la seguretat que utilitzen els bancs en les transaccions bancàries de compra mitjançant terminals mòbils, amb la diferència que el producte de transport és més complex que els dels bancs (aquests es limiten a sumes i restes) i la diferent tècnica amb el del transport que ha d’incorporar tota la lògica de producte de mobilitat (validar acompanyants, gestionar transbordaments gratuïts).
A banda de les novetats, és important tenir en compte que el TP permet que determinats col·lectius tinguin drets de viatge específics i especials, com ara gratuïtat o descomptes (família nombrosa), En aquest sentit, el més important des del punt de vista de la gestió és que la tecnologia permeti identificar de manera unívoca que aquell terminal mòbil pertany i s'empra per una persona que tingui aquests drets i no els pot traspassar a d'altres que no els tinguin.
Per saber-ne més
Responsable:Carme Fàbregas