Coordinació

El DTES, juntament amb la regió Occitanie/Pyrénées-Méditerranée i el Conseil Départamental des Pirineus Orientals, treballarà els propers anys en implementar noves rutes transfrontereres que afavoreixin la interconnexió, així com en l’harmonització tarifària i en la millora de les plataformes tecnològiques d’informació de servei, amb un pressupost d’1,7 milions.

El DTES coordina un nou projecte europeu per millorar la mobilitat en transport públic entre Catalunya i França i eliminar l’efecte frontera. El projecte ConnECT del Programa Interreg Poctefa ha donat el tret de sortida amb el seminari de llançament, en una primera trobada que va tenir lloc a Perpinyà el 30 de gener, amb la participació de representants del DTES, del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència; de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Girona; de la Casa de la Generalitat a Perpinyà, i de la resta de socis. Durant els propers anys, tots els participants treballaran conjuntament per afavorir la mobilitat dels habitants de l’espai català transfronterer.


DGMT_Connect4EU_imatge_1


Accions previstes

Entre les accions previstes, el grup abordarà la manera d’implementar millores com ara:

 • Creació de noves línies de transport públic per carretera per suprimir l’efecte frontera i millorar l’accessibilitat a municipis veïns i propers més enllà dels Estats.
 • Perllongament de línies de bus ja existents, per donar servei més enllà del propi territori, per millorar les interconnexions transfrontereres en transport públic sostenible.
 • Estudi de l’harmonització tarifària a banda i banda dels Pirineus, per fer possible que aquestes línies transfrontereres estiguin integrades en els sistemes de transport dels dos països.
 • Millora de l’accessibilitat a l’Hospital Transfronterer de la Cerdanya, per fer possible que els habitants de la Catalunya del Nord s’hi puguin desplaçar de manera fàcil i ràpida.
 • Incorporació de les rutes transfrontereres en les plataformes tecnològiques de planificació de rutes de transport existents a banda i banda dels Pirineus; en el cas de Catalunya, el cercador de rutes Mou-te, i en el cas de França, la plataforma liO.
 • Estudi de mobilitat de treballadors i estudiants de l’ECT, per tal d’analitzar els patrons de mobilitat d’aquests col·lectius i valorar les necessitats existents i adequar l’oferta de serveis.


ConnECT

El projecte té un pressupost d’1,7 milions, dels quals un 65% serà a càrrec de fons europeus.

Pel que fa a les accions que ha de dur a terme la Direcció General de Transports i Mobilitat,  i dins de l’activitat associada a la coordinació del projecte cal esmentar:

 1. El seguiment administratiu i financer del projecte, amb l’elaboració d’eines de seguiment financer i declaracions de despeses.
 2. El pilotatge operacional del Projecte:
  1. El cap de fila ha de garantir les reunions periòdiques dels comitès del projecte per poder fer el seguiment regulars dels progressos del projecte i fer efectiva la presa de decisions rellevants.
 3. L’organització de seminaris:
  1. Els socis han d’elaborar tres seminaris (de llançament, intermedi i de clausura) per donar a conèixer el projecte i implicar el màxim d’actors interessats en la mobilitat de l’ECT.
  2. Donar visibilitat a la marxa del projecte, amb la redacció d’un Pla estratègic de comunicació: amb una imatge o línia gràfica del projecte ben definida i aplicable durant tot el seu cicle de vida, amb vídeo i marxandatge promocional i secció a ConnECT a cadascun dels webs de cada soci.

Durant l’any 2020 tindran lloc periòdicament, les trobades de constitució i treballs dels comitès de treball propis del projecte.

 

Autores

Redactat de la noticia: Olga Serra i Marga Torre

Per saber-ne més: Olga Serra

   

Back to Top

Informació del document

Publicat a 15/03/20
Acceptat a 15/03/20
Presentat el 15/03/20

Volum Notícies, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Orientació a l'usuari

Intermodalitat

Serveis adaptats a entorns de baixa demanda

Eixos instrumentals

Previsió

Demanda de mobilitat de persones i de moviment de mercaderies

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Indicadors de mobilitat

Aspectes jurídics i institucionals

Cooperació entre ens

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Localització

Puntuació document

0

Visites 5
Recomanacions 0

Compartiu aquest document