#M2022

Període

Gener 2019 – Desembre 2021

Descripció

Anàlisi i comparació de les diferents metodologias prèvias d'identificació de TCE i el mètode vigent que està basat en l'anàlisi de funcions de distribució de dades que no tenen comportaments estadístics paramètrics i emprar llindars mitjançant mètodes no deterministes per establir qué valors són anormalment elevats.


Error creating thumbnail: File missing
Jerarquització dels trams TCE segons la gravetat dels de les incidències.

Observacions

Es va publicar un article on es resumia aquesta experència, i que es va informar a l'enllaç següent del Trimestral. L'ús de la metodologia detallada a l'estudi de la Generalitat de Catalunya té el clar avantatge de jerarquitzar els diferents trams en funció de la seva gravetat per als accidents frontals (TCA), aspecte que no té en compte el mètode KDE. Tot i això, aquest té l'avantatge operatiu de realitzar el càlcul del llindar per considerar trams TCE de longitud variable, de manera automatitzada, mitjançant mètodes estadístics, no tan sensibles a la qualitat de la dada, que permeten determinar la importància (o fortalesa) de cadascun d'ells, en base a què és significatiu a cada tram de carretera.

Tot i que en el cas de la identificació de trams de concentració de despreniments (TCE) no es pot utilitzar el factor de la gravetat d'un possible accident a causa del despreniment per jerarquitzar els diferents trams entre si, sí que es podrien recollir les dades de les incidències que reflecteixin la magnitud del succés, a fi de jerarquitzar els trams en funció de si les incidències relacionades amb lliscaments han tingut un impacte més gran o menor en el nivell de servei de la carretera.

El procediment ha estat automatitzat i programat per utilitzar-lo directament segons s'actualitzen les dades de registre.

El procediment actual, que surt guanyador de la comparació, es tracta d'un procediment implantat i que es basa en una mostra de 5.566 registros d'incidències d'aquesta tipología entre gener de 2001 i juny de 2021. Aquest procediment ja s'ha mecanitzat mitjançant un programari específic que fa el procés automàticament quan es carrega el registre de dades actualitzat a la xarxa.

Finalitat

Avaluar els mètodes i determinar quin és el més adient per augmentar el rendiment de detecció d'esllavissades a les carreteres gestionades per la Generalitat de Catalunya. L’aplicació d’aquest primer nivell d’inspeccions ha permès abordar l’avaluació de 1.207 talussos, 34 terraplens i 221 túnels.


Back to Top

Informació del document

Publicat a 22/04/23
Acceptat a 22/04/23
Presentat el 22/04/23

Volum Direcció General d'Infraestructures de Mobilitat, 2023
llicència: CC BY-NC-SA license

Funding: Intern

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Tècniques de disseny, construcció i manteniment d'infraestructures

Nous materials i sistemes auxiliars

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa viària

Nova tecnologia d'explotació

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0