#M2021

Direcció de projecte

Secretaria de Polítiques Digitals, Departament de Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori

Altres participants

Centre Blockchain de Catalunya

Període

2019-2024

Descripció

L’Estratègia blockchain de Catalunya vol impulsar les tecnologies de cadena de blocs (blockchain) i DLT (Distributed Ledger Technology) i dur a terme un programa d’actuacions que fomenti el desenvolupament de l’ecosistema blockchain i DLT al Catalunya.

En el marc de l’Estratègia Blockchain de Catalunya s’ha desenvolupat el projecte Obrir Girona, impulsat pel Centre Blockchain de Catalunya, que consisteix en un estudi clínic que té com a objectiu provar un model de passis digitals de tests i vacunació, per tal de poder fer una reobertura segura i controlada de la ciutat, reactivant així algunes activitats i esdeveniments aturats per la pandèmia.


Draft Gil Riba 199690951-image1.jpeg
Draft Gil Riba 199690951-image2.jpeg


Finalitat de l'acció

Els objectius de l’Estratègia són posicionar Catalunya com a capdavantera en l’ús i desenvolupament de les tecnologies de cadena de blocs (blockchain) i DLT, impulsar l’ús per part de l’Administració pública d'aquesta tecnologia, potenciar-ne la formació i la creació de talent, impulsar la recerca i la innovació, promoure el desenvolupament d’una nova indústria al voltant d’aquestes tecnologies i promoure les possibilitats i potencialitats entre la ciutadania.

Novetats que aporta l'acció

Un sistema de certificacions digitals basats en tecnologia blockchain per acreditar que una persona suposa una Molt Baixa Capacitat de Contagi (MBCC) i per tant pot accedir a espais amb alta densitat de persones (comerç, restauració, espectacles culturals, etc.) i amb mesures de seguretat sanitàries més relaxades que espais on les persones no acrediten aquesta condició.

Fonaments de la novetat

Utilitza tecnologia blockchain d’avantguarda que permet als usuaris verificar de forma segura el seu estat de salut amb tercers, tot preservant la privadesa de les seves dades de salut personals subjacents. En tot moment , els usuaris tenen un control exclusiu sobre les seves dades de salut personals, com ara certificats de salut o resultats de proves, que nom és s’emmagatzemen al dispositiu mòbil de l’usuari i mai a cap base de dades externa ni a cap sistema centralitzat.

Draft Gil Riba 199690951-image3.png

Informació complementària

Web: https://politiquesdigitals.gencat.cat/ca/tic/estrategia-blockchain

Per saber-ne més

Responsable: Eduard Falcó

Back to Top

Informació del document

Publicat a 13/09/22
Acceptat a 13/09/22
Presentat el 13/09/22

Volum Direcció General d’Innovació i Economia Digital, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Funding: Intern

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0

Paraules clau