Coordinació de l’activitat: Dr. Albert T. Estévez, de la Universitat Internacional de Catalunya
Altres participants: Fundació La Caixa
Període: 1 de gener de 2008 – 31 de desembre de 2010
Objectiu:
Estudiar la incorporació de proteïnes luminiscents en vegetals – arbrat urbà i plantes ornamentals domèstiques – per aconseguir plantes bioluminescents i poder-lo aplicar en tasques d’enllumenat arquitectònic i urbà.
Descripció:
Activitats de recerca en la línia d'investigació "Arquitectures Genètiques" per tal d’estudiar la incorporació de proteïnes luminiscents en vegetals –arbrat urbà i plantes ornamentals domèstiques- per aconseguir plantes bioluminescents i poder-ho aplicar en tasques d’enllumenat arquitectònic i urbà, i per extensió la recerca d’altres vies que procurin bioluminescència a l’arquitectura.
Aquesta línia d’investigació iniciada l’any 2000 va tenir els primers resultats l’any 2005 amb la introducció de GFP (Green Fluorescent Protein), proteïna originària de la medusa, en l’ADN de set llimoners.
L’objectiu i la participació de l’INCASÒL en aquesta línia d’investigació es justifica, sobretot, pels valors de sostenibilitat que afavoreix per una aposta al desenvolupament d’una línia de recerca pionera en qüestions mediambientals.
Beneficiaris:
El conjunt de la població de Catalunya
Productes derivats:
S’aplicaran els avenços, com a prova pilot, en algun sector d’activitat econòmica de l’INCASÒL (a determinar) en la línia de la recerca del sector més sostenible.
Imatge