#M2021

Destaquem:
HEIMDALL

Draft Echave-Sustaeta 434842412-image1.jpeg

Direcció del projecte: DLR - German Aerospace Centre

Altres participants:

Coordinador: DLR - German Aerospace Centre (Agencia Espacial Alemanya) Deutsches zentrum fuer luft und raumfahrt ev. Socis: DLR - German Aerospace Centre (DE), Ypiresies Tilepikoinonionplirororikis Asfaleias (EL), Pau Costa Foundation (ES), Tecnosylva (ES), Avanti Communications LTD (UK), Eberhard Karls Universitaet Tübingen (DE) , Université de Strasbourg (FR), Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (ES), Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya ICGC- (ES), Centro Internazionale in Monitoraggio Ambientale- Fondazione CIMA (IT), Departament d’Interior, Gencat (ES), Frederiksborg Fire and Rescue Service (DK), Scottish National Fire and Rescue Service (UK), Associazione della Croce Rossa Italiana (IT)

Draft Echave-Sustaeta 434842412-image2.jpeg

Imatge de la reunió d’inici del projecte Heimdall


Període: 01/05/2017 a 01/01/2021

Descripció

El projecte té com a objectiu millorar la preparació de la societat per fer front a situacions de crisi naturals complexes mitjançant el subministrament d'eines integrades que donin suport a la planificació de respostes eficients i la construcció d'escenaris realistes multidisciplinaris. El projecte es desenvolupa en base a escenaris realistes en àrees geogràfiques específiques (Catalunya, Dinamarca i Escòcia) amb l'estreta participació de les autoritats locals (Protecció civil...). El prototip es demostra al final del projecte en un entorn realista. Els principals escenaris considerats són: incendis forestals, inundacions, riuades i moviments del terreny (esllavissades).

Finalitat de l'acció

La participació en aquest projecte permetrà desenvolupar uns nous mapes específics per a situacions de risc i servir aquesta informació, entre d'altres, als gestors d'emergències (Protecció Civil).

Novetats que aporta l'acció

Implementació i integració del simulador d'esllavissades i generador d' escenaris a la plataforma HEIMDALL. Demostratiu del mòdul d'esllavissades als usuaris finals.

Draft Echave-Sustaeta 434842412-image3.jpeg

Simulació de l’abast dels despreniments implementada en el mòdul d’esllavissades de la Plataforma de creació d’escenaris en temps real del projecte HEIMDALL

Any 2021

L'últim més del projecte (gener 2021) l'ICGC va participar en la demostració final del sistema HEIMDALL a la final DEMOS de Girona el 21 de gener. Presentació dels mòduls d’esllavissades en el RM3 (Review Meeting 3) amb el avaluadors del projecte, el 27 i 28 de gener.

Per saber-ne més

Responsable: Pere Buxó

Web del projecte

Back to Top

Informació del document

Publicat a 31/08/22
Acceptat a 31/08/22
Presentat el 31/08/22

Volum Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Funding: H2020

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Previsió

Sistemes avançats de previsió

Observació territorial, ambiental i climatològica

Generació de geoinformació de referència

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0