La Conferència

És una Conferència conjunta de la  International Soil Conservation Organization (19th ISCO Conference) i  la  World Association for Soil and Water Conservation (Conference on Soil and Water Conservation of WASWAC), l’European Society for Soil Conservation (8th ESSC Congress), la International Union of Soil Science (USS-Comnmissions 3.2, 3.6), la Soil and Water Conservation Society (SWCS), la International Erosion Control Association (IECA) i la World Association for Sedimentation and Erosion Research (WASER) en paral·lel amb el VIII Simposio Nacional sobre Control de la Degradación y Restauración de Suelos (SECS).

En aquesta Conferència el CREAF va presentar el projecte The Green Link (LIFE15-CCA/ES/000125), finançat pel programa Life de la Unió Europea. The Green Link té com a objectiu restaurar àrees degradades a la conca mediterrània amb un mètode innovador que millora els resultats dels treballs de plantació. Aquest mètode està basat en l’ecotecnologia Cocoon, dissenyada per l’empresa holandesa Land Life Company (www.landlifecompany.com). Aquesta tecnologia està basada en incrementar el desenvolupament radicular dels plançons plantats i incrementar-ne la supervivència.


Coccon

El Coccon està format per un recipient que s’emplena amb 25 l d’aigua que serveix per regar el plançó durant el primer estiu, moment més crític per al seu establiment. El recipient està connectat amb el plançó mitjançant unes metxes que transfereixen l’aigua per capil·laritat. A més, el dispositiu té un protector que evita  que els herbívors malmetin els plançons i redueix les pèrdues d’aigua per evapotranspiració.

Els resultats esperats són:

  • 24.000 arbres plantats en 3 països de l’UE
  • Aconseguir una supervivència del 80% per a totes les espècies
  • Estalvis significatius en el consum d’aigua
  • Millora de la qualitat del sòl en relació amb la biodiversitat i l’emmagatzematge de carboni.


Coccon

Coccon


Resultats

En aquest projecte prop de 4.000 Coccons s’han instal·lat entre la tardor del 2016 i la primavera de 2017 en una àrea cremada del Bruc, per tal de recuperar terreny potencialment agrícola i forestal. Per conèixer la percepció de la població local sobre els serveis ecosistèmics potencials de l’àrea cremada i sobre les actuacions que s’estan duent a terme per  recuperar-los, s’han realitzat més de 80 enquestes a veïns i beneficiaris d’aquests serveis. Els resultats preliminars indiquen una important sensibilitat de la població local envers serveis ecosistèmics de provisió (producció d’aliments de qualitat) i culturals (principalment vinculats al lleure).

Per a més informació, podeu visitar la pàgina del projecte The Green Link


Parcel·la treball


Autors

Redactat per: Vicenç Carabassa i Marga Torre

Per saber-ne més: Vicenç Carabassa


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/09/17
Acceptat a 01/09/17
Presentat el 01/09/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Conservació i ús sostenible del sòl

Restauració de sòls degradats

Localització

Puntuació document

0

Visites 12
Recomanacions 0

Compartiu aquest document