Incorporació de tecnologies sostenibles en el ferm de les carreteres de la Generalitat

El DTES, mitjançant la Direcció d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre, vol incorporar tecnologies sostenibles en els ferms de les carreteres de la Generalitat mitjançant una compra pública d’innovació de la RIS3CAT, que s’emmarca en el Pla nacional de compra pública d’innovació (CPI). En concret, es vol incorporar una primera fase per executar durant el 2017 en dues actuacions de millora del ferm a les carreteres B-224 entre Vallbona d’Anoia i Piera (Anoia) i a la TV-7013, entre Alforja i la Selva del Camp (Baix Camp).

Partint de la fórmula de compra pública d’innovació, les administracions poden demandar productes o serveis que encara no existeixen al mercat i, així, obrir noves oportunitats per a les empreses en l’àmbit de la recerca i el desenvolupament.

Aquesta compra s’emmarca en el Pla estratègic de gestió de modernització i millora continuada de la xarxa viària, en concret pel que fa a l’eix del Programa de ferms, que detalla totes les activitats de reposició i millora dels ferms, amb l’objectiu genèric de mantenir unes condicions adequades de seguretat i de comoditat en la circulació.

En aquest context, i tenint en compte que la utilització de ferms sostenibles pot suposar una disminució de l’emissió de gasos que afecten negativament al canvi climàtic, es decideix realitzar una primera actuació prevista per a l’estiu de 2017 que prevegi la utilització d’aquest tipus de mescles. Les dues primeres actuacions sumen una inversió de 2M d’euros i seran les primeres del Programa de ferms amb un pressupost de 52 M fins al 2021.

Per definir la futura licitació, el DTES inicia la consulta oberta al mercat, fins al 31 de gener de 2017, amb l’objectiu d’informar sobre el procés i aconseguir la participació més àmplia possible amb la finalitat que les persones interessades puguin fer els comentaris i els suggeriments oportuns que seran considerats per l’òrgan de contractació en la propera licitació.

Posteriors consultes serviran per identificar actuacions a executar en el període 2018-2019 amb altres tecnologies encara per identificar, però amb la voluntat d’incidir sobre noves maneres de millorar la composició de les mescles i no únicament del procés o condicions d’asfaltat.


Imatge1


Autors

Redactat de la noticia: Ferran Camps i Marga Torre

Per saber-ne més: Ferran Camps


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/03/17
Acceptat a 01/03/17
Presentat el 01/03/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa viària

Eficiència constructiva

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Producció i consum sostenible

Ecodisseny i compra pública ambientalitzada

Localització

Puntuació document

0

Visites 5
Recomanacions 0

Compartiu aquest document