transport intermodal de mercaderies

  CIMALSA lidera un projecte per promoure i fomentar l'ús del transport ferroviari i la intermodalitat en el transport transfronterer de mercaderies entre França i Catalunya, a la banda Mediterrani, millorant l'oferta i el nombre de connexions en aquesta àrea.

  La iniciativa, que ja ha celebrat la reunió de llançament aquest mes de febrer a la seu de CIMALSA a Barcelona, porta per nom Transnational Intermodal Links towards Sustainability (TRAILS) i contribuirà a la reducció de les emissions de CO2, a desembussar el trànsit i a augmentar la competitivitat de les empreses en tots dos territoris.

  A banda de l’empresa pública del Departament de Territori i Sostenibilitat, en el projecte també hi col·laboren des d’un principi i per la part catalana, la Generalitat de Catalunya, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i el Consell General de Cambres de Catalunya; i per la banda francesa, hi ha la regió d’Occitània, la plataforma multimodal MP², Pyrennées Méditerranée Invest, Saint Charles international, Eurosud Team i el FNTR dels Pirineus orientals. A més a més, al projecte també s’hi han incorporat altres socis com el clúster Railgrup, l'agència Acció, el Port de Barcelona, ​​l'empresa PSCCT, operador de la terminal de transport combinat ferrocarril / carretera de Perpinyà, i la Cambra Regional de Comerç i Indústria d'Occitània.

  Amb aquesta col·laboració, situada dins de l'activitat del Comitè de Serveis Multimodals Català, es dóna continuïtat operativa als projectes europeus iFreight-Med i CLYMA. Els seus objectius se centren en el llançament de nous serveis multimodals transfronterers, en la definició d'una estratègia comuna per al desenvolupament d'infraestructures de logística entre la regió de Catalunya i la regió d'Occitània, en l'establiment d'una organització que afavoreixi  el transport multimodal i en la creació d'una finestreta única digital, que reunirà tota l'oferta multimodal d'aquests dos territoris. Al llarg del projecte, les accions de comunicació i promoció desenvolupades pels socis s’enfocaran en sensibilitzar i encoratjar els carregadors, empreses i transportistes dels respectius territoris per que utilitzin més les opcions de distribució multimodals i, particularment, el ferrocarril.

  El projecte TRAILS forma part del programa de cooperació transfronterera INTERREG V POCTEFA; el seu pressupost total ascendeix a 1.351.873,62 euros, es beneficiarà d'una subvenció FEDER de 878.717,86 euros i està previst que acabi al final de l’any 2020.

Enllaços relacionats

Interreg POCTEFA(2014-2020)

CIMALSA Centres Logístics de Catalunya

Redactat de la notícia i més informació

Per a més informació: Simó BatllePyrennées Méditerranée Invest PMI


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/03/18
Acceptat a 01/03/18
Presentat el 01/03/18

Volum Notícies, 2018
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Centres logístics

Transport de mercaderies

Intermodalitat ferroviària

Localització

Puntuació document

0

Visites 74
Recomanacions 0

Compartiu aquest document