Heu accedit a El Trimestral d’RDI del Departament de Territori.

Aquest és el nostre primer butlletí de la nova etapa encetada amb la remodelació del Govern, que ha produït alguns reajustaments d’àmbits competencials entre departaments: per exemple, les polítiques d’habitatge tornen al nostre Departament, però les polítiques digitals s’adscriuen ara a Presidència i a Empresa i Treball.

Voldríem en primer lloc aprofitar aquest espai per retre memòria i expressar reconeixement a la nostra companya Anna González Escudero, que ens ha deixat aquest passat 6 de novembre. Li agrairem sempre la qualitat de les seves edicions de continguts del present butlletí i de les memòries de Recerca i Innovació. I la recordarem com una persona compromesa amb la feina, afectuosa i generosa amb l’equip. Descansi en pau.

I ara us convidem a explorar la trentena llarga d’articles, molt diversos, que conté aquesta edició.

Ens agradaria destacar, per començar, la presentació de la prova pilot del vehicle de conducció autònoma al Parc Natural de l’Alt Pirineu, presidida per l’Honorable Conseller Juli Fernàndez. Aquesta iniciativa, coordinada per la Direcció General de Transports i Mobilitat amb l’Àrea de Recerca i Innovació de Secretaria General, i duta a terme pel Centre de Visió per Computador (CVC), representa una solució de transport públic en el món rural, innovadora a nivell europeu, i obre també una nova perspectiva per a la gestió de la freqüentació humana en els parcs naturals.

Volem ressaltar també l’article sobre la rehabilitació energètica d’edificis en l’àmbit del Projecte europeu PLUG-N-HARVEST, en què ha participat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. En el marc de l’actuació s’ha dut a terme la rehabilitació energètica de la façana sud de l’edifici plurifamiliar d’habitatge social de la promoció de la ronda Arraona 29-31 de Sant Quirze del Vallès, aplicant-hi tecnologies innovadores, actives i passives, així com principis de circularitat.

A més volem fer un esment especial de la notícia sobre la participació de la Direcció General d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura en el SIRI Project: Sustainable, Inclusive and Resilient Inhambane Province, una actuació europea de cooperació duta a terme a Moçambic:la DGOTUA hi està fent una excel·lent transferència de capacitats i recursos per a la gestió i la planificació territorial sostenibles, tant a nivell de les institucions locals com en l’àmbit de la implicació ciutadana.

A la secció “Més enllà del Departament”, del conjunt de temes explorats en aquest butlletí us destaquem l’article sobre l’aviació elèctrica, de la qual ja us n’havíem parlat en butlletins anteriors, i que ja comença a esdevenir una realitat viable i de futur: la companyia nord-americana Eviation Aircraft ha desenvolupat l’aeronau Alice, i l’ha presentada en un vol inaugural de vuit minuts. Aquesta aeronau té unes prestacions d’autonomia, càrrega i consum que la converteixen en una expectativa competitiva de mercat per a diverses companyies d’aviació. S’espera que l’any 2027 entri en la fase de producció industrial i de comercialització.

Esperem que tot plegat sigui del vostè interès, i aprofitem l’avinentesa per desitjar-vos unes bones festes.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 19/12/22
Acceptat a 19/12/22
Presentat el 19/12/22

Volum Introducció, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 12
Recomanacions 0

Compartiu aquest document