Els passats dies 5 i 6 d’octubre es va celebrar a Stuttgart (Alemanya), la quarta reunió del projecte Europeu SmartReFlex, dins el marc del programa IEE – IntelligentEnergy_Europe.

L’Institut Català del Sòl participa com a soci en el projecte europeu SmartReFlex, que té per objectiu incrementar la difusió i utilització de les xarxes intel·ligents i flexibles de fred i calor utilitzant fonts energètiques 100% renovables (DistrictHeatingandCooling - DHC).Al projecte hi participen 14 socis de 5 països amb 6 regions d’estudi, entre elles Catalunya.

La durada del projecte és de 3 anys i en el marc del seu desenvolupament, cada regió participant treballa mitjançant una Comissió de Treball (Taskforce) constituïda per actors clau tant a nivell nacional com, si s’escau, a nivell estatal. Durant el projecte es duen a terme tot un seguit de reunions i seminaris per tal de posar en comú coneixements i treballar cap a la superació de les barreres actuals, impulsant mesures en els àmbits legislatius, financers i organitzatius que promocionin i/o facilitin la utilització d’energies renovables en les xarxes de calor i fred (DHC) i estimulin les autoritats locals i municipals a desenvolupar projectes reals sobre el terreny.

Pel correcte desenvolupament del projecte estan previstes sis reunions de projecte (Project Meetings).  Aquestes trobades es realitzen per posar en comú entre els socis europeus l’estat del projecte, així com les possibles barreres i solucions que és van trobant per dur-lo a terme. La quarta trobada va tenir lloc els passats 5 i 6 d’octubre a la ciutat alemanya d’Stuttgart, on es va tractar l’evolució de cada bloc de treball (WorkPackage) i també es va aprofitar la jornada per visitar la planta de la xarxa de calor de la població de Büsingen, que utilitza l’energia solar tèrmica i la biomassa com a fonts d’energia renovable;

http://www.solarcomplex.de/energieanlagen/bioenergiedoerfer/buesingen.html

Autors projecte

x


Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Fernando Aranda Moreno

Per saber-ne més: Fernando Aranda Moreno


Back to Top

Informació del document

Publicat a 30/10/15
Acceptat a 30/10/15
Presentat el 30/10/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Adaptació

Localització

Puntuació document

0

Visites 87
Recomanacions 0

Compartiu aquest document