L’Institut Català del Sòl  (INCASÒL) participa en el projecte Europeu SmartReFlex dins el marc del programa IEE – Intelligent Energy_Europe, amb l’objectiu d’incrementar la difusió de les xarxes i els sistemes intel·ligents i flexibles de fred i calor (District heating and cooling), mitjançant la utilització d’energies 100% renovables, en les ciutats Europees, tal i com s’estableix a les Directives Europees 30/2010 i 27/2012 seguint criteris de l’horitzó 2020.

Destaquem

SmartReFlex

Seminari SmartReFlex

  La finalitat del projecte és posar en marxa les mesures legislatives i organitzatives que promocionin i/o facilitin la utilització d’energies renovables per a les xarxes de calor i fred. Així mateix es donarà suport als principals actors que intervenen en el disseny,  planejament, gestió i ús de les xarxes de districte.

Per tal d’assolir els objectius plantejats, s'han dut a terme  una sèrie de reunions i seminaris. Així, al llarg del darrer trimestre es van desenvolupar tres seminaris de treball orientats a la difusió i a la capacitació dels agents implicats tant en la planificació i disseny com en els aspectes tècnics (construcció, materials i instal·lació) així com en els aspectes d’organització i finançament. Aquests seminaris de treball gratuïts, van comptar amb la presència i col·laboració d’experts danesos per tal de compartir els seus coneixements i experiència en relació als DHC en els aspectes abans esmentats. Alhora, des de Catalunya, vàrem aportar casos d’estudi concrets com objecte d’anàlisi i treball durant els seminaris i, posteriorment, al llarg del projecte.

El calendari  per temes va ser :

  • Disseny i planificació, els 14 i 15 d’abril de 2015
  • aspectes tècnics els 12 i 13 de maig, i finalment,
  • aspectes legislatius, contractuals i de finançament  el 9 i 10 de juny.

  El format d’aquests seminaris va ser d’exposició de casos concrets, taules de treball amb xerrades, i aportacions de noves estratègies per tal de mnimitzar les barreres que afecten a les xarxes de fred i calor amb renovables, i debats per tal d’assolir un consens posterior que faciliti el foment per part dels diferents agents que poden implementar aquests sistemes.

El nivell final de satisfacció va ser total, ja que els seminaris van servir com a posta en comú de propostes i experiències per part tant dels Partners europeus com pels experts i empreses i organitzacions del sector al nostre país.

L’objectiu d’aquesta iniciativa és la replicabilitat dels seminaris i poder-los utilitzar per tal de donar difusió de les xarxes als organismes i ens competents en matèria de planificació, normalització legislativa i contractació pública, promotors i empreses del sector i també a la societat civil catalana en general.

   

Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Fernando Aranda Moreno

Per saber-ne més: Fernando Aranda Moreno

Back to Top

Informació del document

Publicat a 15/07/15
Acceptat a 15/07/15
Presentat el 15/07/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Adaptació

Localització

Puntuació document

0

Visites 10
Recomanacions 0

Compartiu aquest document