Destaquem: 
Projecte Solutions

Direcció de projecte: Agència Catalana de l’Aigua (ACA)

Altres participants:

SOLUTIONS està format per un consorci múltiple i interdisciplinar integrat per 39 institucions científiques de renom, i empreses d'Europa, Brasil, Xina i Austràlia. Tot el projecte està coordinat pel Centre Helmholtz d'Investigació Mediambiental GmbH (UFZ)


Període: octubre de 2013 - setembre de 2018


Descripció

SOLUTIONS analitza els escenaris caracteritzats per presents i futurs contaminants emergents en la gestió del sòl i els recursos hídrics.

Els objectius del projecte cerquen les noves i millors eines, models i mètodes per donar suport a les decisions en les polítiques ambientals i d'aigua. Per tant, l'objectiu general del projecte és produir solucions consistents en el gran nombre de llegats contaminants, presents i futurs productes químics emergents que presenten un risc per a les masses d'aigua europees pel que fa als ecosistemes i la salut humana.

En particular, el projecte se centrarà en productes fàcils d'usar per ser lliurats a la gestió dels recursos hídrics i la química. Així mateix, avalua les possibles oportunitats i obstacles per a la cooperació entre la Directiva marc de l'aigua i altres polítiques existents com, per exemple, el registre, l'avaluació, l'autorització i la restricció de substàncies químiques (REACH). Avalua opcions de reducció i mesures de control dels contaminants emergents en els residus i tractament de l'aigua potable per a una reducció efectiva dels riscos.

A banda, cal destacar altres objectius:

  • Proporcionar una comprensió més gran sobre l'exposició química i els seus efectes mitjançant la compilació d'una cadena completa de models integrats i bases de dades.
  • Demostrar el valor afegit de la nova generació d'eines en els estudis de cas transeuropees (Danubi, el Rin, i rius de la península Ibèrica) amb enllaços als programes de vigilància existents, com l'Enquesta conjunta del Danubi.
  • Elaborar un marc conceptual coherent per a l'avaluació, priorització i reducció de contaminants i les seves mescles per protegir les aigües europees i reduir al mínim els riscos per a la salut humana i ecològica.
  • Identificar pròxims riscos que presenten els futurs contaminants emergents si es tenen en compte els supòsits sobre el desenvolupament econòmic, la tecnologia, la demografia, el canvi climàtic i altres factors.
  • Sintetitzar els nous enfocaments i condensar-los en pautes fàcils d'usar, eines informàtiques i recomanacions per al suport directe de l'aplicació de la DMA.

En el mapa es mostren les localitzacions dels diferents casos d’estudi:

Draft Echave-Sustaeta 524590903-image1.jpeg

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/16
Acceptat a 01/01/16
Presentat el 01/01/16

Volum Agència Catalana de l'Aigua, 2016
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Gestió i planificació de l'aigua per a un ús sostenible

Millora de la qualitat hidromorfològica i biològica del medi

Millora de la qualitat de les aigües

Conservació i ús sostenible del sòl

Avaluació de la qualitat del sòl

Localització

Puntuació document

0

Visites 13
Recomanacions 0

Compartiu aquest document