II Jornades de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu. M2019

Draft Echave-Sustaeta 522069661-image1.png

Direcció de projecte: Parc Natural de l'Alt Pirineu

Altres participants:

Associació Gençana de la Coma de Burg, Centre d'Art i Natura de Farrera, refugi Gall fer, Ajuntament de Farrera i Entitats Municipals Descentralitzades d'Ainet de Besan i Araós

Període: Febrer a maig de 2019

Descripció

L'any 2019, en què s'ha celebrat el 15è aniversari de la creació del Parc, s'han organitzat les II Jornades de Recerca del Parc Natural de l'Alt Pirineu. Les jornades s'han celebrat del 2 al 4 de maig a Farrera i han inclòs una visita a l'estanyet de Burg i una sortida pel bosc de Virós per veure sobre el terreny algunes de les recerques efectuades. A les II Jornades s'ha volgut posar en valor la recerca científica efectuada des de les primeres Jornades, celebrades el 2004, i obtenir també un millor coneixement del medi natural i cultural del Parc per tal de millorar-ne la gestió, la divulgació i la interpretació.

Dels nombrosos equips d'investigadors que han realitzat estudis en l'àmbit del Parc aquests 15 anys, cal destacar el Grup de Recerca en Àrees de Muntanya i Paisatge (GRAMP) i el Grup d'Arqueologia d'Alta Muntanya (GAAM) de la Universitat Autònoma de Barcelona. Durant aquests anys han generat diverses línies de recerca en l'àmbit del Parc, han publicat nombrosos articles de referència i han divulgat la recerca a través d'onze cursos realitzats al Centre d'Art i Natura de Farrera i coorganitzats amb el Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Una altra iniciativa que involucra a diferents equips i institucions és el projecte LIFE LimnoPirineus, dedicat a la conservació d'espècies i hàbitats aquàtics de l'alta muntanya dels Pirineus. En el marc d'aquest projecte, es fan accions de recerca, conservació i divulgació al Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, al Parc Natural de l'Alt Pirineu i a l'Estanho de Vilac, a la Vall d'Aran.

Les II Jornades de Recerca s'han organitzat amb la col·laboració de l'Associació Gençana de la Coma de Burg, el Centre d'Art i Natura de Farrera, el refugi Gall fer, l'Ajuntament de Farrera i les Entitats Municipals Descentralitzades d'Ainet de Besan i Araós.

Finalitat de l'acció

Divulgar la recerca efectuada en l'àmbit del Parc Natural de l'Alt Pirineu.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 24/11/20
Presentat el 24/11/20

Volum Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Aspectes jurídics i institucionals

Cooperació entre ens

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural

Tendències de la biodiversitat a Catalunya

Puntuació document

0

Visites 3
Recomanacions 0