(Created page with "'''Direcció de projecte''': Direcció General de Carreteres '''Període''': gener 2010 – desembre 2010 '''Altres participants''': DRAGADOS '' ==Objectiu:== Prospecció...") |
m (Rdites moved page Draft Garcia 804985353 to DGC memoria 8a) |
(No difference)
|
Latest revision as of 14:17, 14 May 2019
Direcció de projecte: Direcció General de Carreteres
Període: gener 2010 – desembre 2010
Altres participants: DRAGADOS
Objectiu:
Prospecció arqueològica superficial per tal de verificar o descartar l’existència de jaciments arqueològics. D'aquesta prospecció se n'han derivat troballes arqueològiques de valor.
Descripció:
Detectar abans de l'inici i durant les obres, possibles restes arqueològiques a la traça de la futura C-15 (eix Diagonal) i determinar procediments d'actuació. Al mateix estudi s’han delimitat diferents trams, d’entre els quals cal remarcar:
Tram 1: entre Vilanova i la Geltrú i la Granada, és la variant de Vilafranca el lloc on la quantitat d’estructures, 273, així com la qualitat de les restes trobades ha excedit totes les previsions que hi havia als projectes constructius. El material arqueològic trobat a les sitges correspon a diverses fases cronològiques que van des del neolític, bronze iberoromanes i modernes. En total han estat 400 peces arqueològiques i 27 inhumacions.
Tram 3: aquest tram correspon a tot el tram entre Igualada i Castellfollit del Boix. S’ha dut a terme tasques de control i documentació de les barraques trobades.
Tram 4: aquest tram correspon a tot el tram entre Sant Salvador de Guardiola i Manresa (C25). N’indicarem dos assentaments i 17 sitges. I en aquest tram cal remarcar la localització de la via romana o camí ral que unia Manresa amb Cervera al paratge de Cal Cuques. En fase de redacció de projecte constructiu es va adaptar l’estructura que creua per sobre la línia de ferrocarril amb un ventall més per salvaguardar aquestes restes. S’han dut a terme tasques de neteja i restauració per a què siguin visitables.
En general, cal remarcar que la importància de les restes trobades rau en que és una mostra clara i abundant del poblament del Penedès, l’Anoia i el Bages, des del neolític fins als nostres dies, passant per les fases del bronze, ferro, ibèrica, romana, tardoantiga, medieval, moderna i contemporània.
Imatge