(Created page with "Destaquem [http://www.dezeen.com/2013/05/20/strawscraper-by-belatchew-arkitekter/ Strawscraper (Bloc Dezeen)] [http://belatchew.com/en/2013/05/16/strawscraper/ Belatchew Ark...") |
m (Rdites moved page Draft Garcia 820542582 to Martinez 2014d) |
(No difference)
|
Latest revision as of 08:00, 18 April 2019
Destaquem
Completada l'any 1997, la Söder Torn és un dels edificis d'habitatges més alts d'Estocolm (Suècia). Fa 86 m d'alçada i té vint-i-quatre plantes, tot i que el projecte original de l'arquitecte danès Henning Larsen en preveia quaranta.
La Söder Torn, originàriament retallada, podrà ara assolir l'alçada inicial prevista.
L'estudi suec Belatchew Arkitekter vol ara executar la remunta de la Söder Torn fins a l'alçada prevista inicialment, mitjançant l'addició de setze plantes. En l'espai que es guanyarà es proposa d'instal·lar-hi espais d'ús públic, incloent-hi establiments de lleure i miradors sobre la capital sueca.
Però sens dubte el que més crida l'atenció del projecte (anomenat Strawscraper), és la proposta de cobrir tota la façana de l'edifici resultant amb milers de brins piezoelèctrics, fets de compòsit plàstic, que converteixin la construcció en una granja eòlica urbana –amb una voluntat clarament icònica, a més.
Amb aquest sistema de filaments eòlics s'eviten alguns problemes habituals dels aerogeneradors convencionals, com ara el soroll o el perill per a les aus. A més, la brisa més feble és suficient per posar en moviment els brins. D'altra banda, s'aconsegueix dotar de dinamisme quelcom estàtic com és un edifici: segons els arquitectes, el moviment dels filaments amb el vent suggereix l'ondulació d'un camp de blat o un cos que respira.
Aquesta nova modalitat de planta energètica urbana, segons l'estudi Belatchew, permet que tota mena d'edificis, tant nous com ja existents, esdevinguin productors d'electricitat.
Proposta de distribució d'usos.
Autors
Redactat per: Alfonso Martínez Jaume