(Created page with "<ul><li>Projecte GPP2020</li> <li>Estructura i objectius del projecte</li> <li>Autors</li> </ul> <span id='bloc1'></span> ==Projecte GPP2020...")
 
 
(One intermediate revision by the same user not shown)
Line 105: Line 105:
  
 
Per saber-ne més:[mailto:montserrat.farriol@gencat.cat Montserrat Farriol]
 
Per saber-ne més:[mailto:montserrat.farriol@gencat.cat Montserrat Farriol]
 
 
<span id='bloc4'></span>
 
[/ca/detalls/Article/tm_3.3 Ecodisseny i compra pública ambientalitzada]
 

Latest revision as of 07:24, 18 April 2019

Projecte GPP2020

El projecte GPP2020, de promoció de la contractació pública verda en suport dels objectius 2020, té per finalitat augmentar significativament la implantació de la contractació pública verda en els països inclosos en el projecte, especialment en aspectes relacionats amb l'energia, per així avançar cap als objectius de l'estratègia Europea 2020.

Aquest projecte, en el qual participen 9 països de l’UE i que està cofinançat pel Programa Intelligent Energy Europa de la Comissió Europea, es va iniciar l’1 de maig de 2013, tindrà durada fins el 30 d’abril de 2016 i compta amb un consorci de 18 socis i amb un pressupost de 1,8 Milions d’euros.


GPP2020


Estructura i objectius del projecte

A curt termini, el projecte servirà per intervenir i incorporar criteris ambientals i d’eficiència energètica en com a mínim 12 ofertes de contractació pública dels departament de compres de les organitzacions que participen en el projecte. D’altra banda, es pretén que el projecte enforteixi les bases per aplicar la Compra i Contractació Pública Verda (CCPV) en el futur, per això el programa de treball inclou seminaris de capacitació, de formació de formadors, i la prestació dels serveis de suport a cadascun dels països participants.

Estructura i objectius del projecte

La coordinació del projecte va a càrrec de l’organització ICLEI - Governs Locals per a la Sostenibilitat (http://www.iclei.org/), i els països participants són Alemanya, Suècia, Croàcia, Itàlia, Àustria, Portugal, Eslovènia, Holanda i Catalunya.

Cada país compta amb dos tipus principals de socis:

  • Organisme públic compromès amb els criteris de CCPV que aporta al projecte diversos contractes relacionats amb l’energia (vehicles, edificis,etc.)
  • Organització de suport a la CCPV que actua com a formador i assessor sobre l’execució, amb experiència d’aplicació de CCPV en el sector públic.

  Les activitats previstes en el projecte són diferents per als diferents tipus de soci, de manera que el soci comprador haurà de:

 

  • Incorporar criteris de CCPV en al menys 6 ofertes públiques, de les quals haurà d’aportar informació completa.
  • Desenvolupar un pla de futur.
  • Contribuir al intercanvi de les millors pràctiques en la contractació de serveis energèticament eficients.
  • Participar en les reunions del projecte cada 6 mesos.

  I el soci de suport haurà de:

 

  • Identificar les necessitats de material de formació, desenvolupar i/o adaptar el material en cas necessari.
  • Organitzar seminaris de formació de formadors.
  • Donar recolzament a l’organització de compra per a 6 licitacions, ajudar-la en el desenvolupament d’un pla futur d’implantació, i en la mateixa línia donar recolzament a d’altres autoritats públiques en 6 ofertes més.
  • Contribuir al intercanvi de bones pràctiques en la contractació de serveis energèticament eficients.
  • Participar en les reunions del projecte cada 6 mesos i fer els informes de seguiment i definitius.

   

Tasques previstes en el projecte

Les tasques previstes en el projecte GPP 2020 s’estructuren en sis blocs:

  1. Gestió del projecte i organització de les reunions semestrals.
  2. Licitacions públiques. Cada organització de compres s’ha compromès a aplicar els criteris de CCPV en almenys 6 ofertes de productes i serveis relacionats amb l’energia. Cada organització ha identificat 6 probables ofertes (a partir de les licitacions previstes per als propers 3 anys). No obstant això i per la mateixa natura de la contractació pública, les ofertes es determinaran en les primeres etapes del projecte. Les experiències i resultats obtinguts en el projecte quedaran recollits en un fulletó sobre la promoció de l’eficiència energètica en la compra de productes i contractació de serveis.
  3. Formació i capacitació. Es pretén capacitar als compradors públics en l’aplicació de la CCPV, mitjançant documentació i informació d'orientació. A més, es preveu organitzar seminaris de formació pels compradors públics i de formació de formadors.
  4. Activitats de suport amb l’objectiu d’establir estructures per garantir l’assistència en l’aplicació de CCPV que quedin a disposició de les autoritats públiques més enllà del marc temporal del projecte. A alguns països, hi ha organitzacions que ja tenen estructures de suport, com centres de competència per la CCPV.
  5. Seguiment i avaluació dels resultats dels blocs 2 a 4, amb formularis periòdics específics per cada bloc. Els resultats es recolliran en els informes anuals de seguiment.
  6. Comunicació. El consorci GPP2020 inclou socis de països diferents amb una onsiderable experiència en CCPV. Aquest bloc està destinat a projectar els resultats i l’experiència cap a l'exterior del projecte per facilitar-ne la replicabilitat entre la comunitat de la contractació europea en general. Dos cops l’any es publicarà un butlletí informatiu del projecte i es prepararà un document final amb els resultats assolits pels diferents socis participants.

La realització d’aquestes tasques ha de permetre assolir els objectius del projecte, d’augmentar les habilitats i les capacitats per aplicar els criteris de CPV per a productes relacionats amb l’energia, i a llarg termini, crear la capacitació nacional i regional per assolir aquests objectius amb programes i una estructura permanent de suport a la CCPV – amb serveis d’assistència tècnica, eines, models de plecs i butlletins de notícies.

Així doncs, el projecte GPP2020 proporcionarà la possibilitat d’intercanviar experiències i idees a nivell europeu, amb oportunitats d’intercanvi entre equips de compra, estructures i programes de suport.

Durant els 6 primers mesos de projecte es desenvoluparan i posaran a punt els continguts dels diversos blocs, i el projecte serà completament operatiu a partir del 2014.

 

Autors

Redactat per: Marga Torre

Per saber-ne més:Montserrat Farriol

Back to Top

Informació del document

Publicat a 26/07/13
Acceptat a 26/07/13
Presentat el 26/07/13

Volum Notícies, 2013
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Producció i consum sostenible

Ecodisseny i compra pública ambientalitzada

Localització

Puntuació document

0

Visites 35
Recomanacions 0