(Created page with " ''' center|270px Text per al banner (100-300 caràcters) ''' '''Comença el projecte BISON, que busca incorporar la biodiv...")
 
 
(2 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 1: Line 1:
  
 
+
El projecte [http://bison-transport.eu BISON, Biodiversity and Infrastructure Synergies and Opportunities for European Transport Networks] aborda la correlació entre infraestructures de transport (infraestructures viàries i ferroviàries, ports i aeroports, línies elèctriques i canals) i la biodiversitat. S’enfoca a impulsar una planificació, una gestió i un manteniment d’aquestes infraestructures que previngui i minimitzi l’impacte que tenen sobre la biodiversitat.<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
'''
 
[[Image:Draft_Rubert Taya_457323442-image1.jpeg|center|270px]]
 
Text per al banner (100-300 caràcters) '''
 
 
 
'''Comença el projecte BISON, que busca incorporar la biodiversitat com un aspecte rellevant a l’hora de planificar, construir, gestionar i mantenir les infraestructures de transport. '''
 
 
 
==BISON: la biodiversitat a les infraestructures==
 
 
 
==Centres d’activitat (líder+participants del projecte)==
 
 
 
Direcció General de Plítiques Ambientals i Medi Natural
 
 
 
==Text de la notícia==
 
 
 
El projecte [http://bison-transport.eu BISON, Biodiversity and Infrastructure Synergies and Opportunities for European Transport Networks] aborda la correlació entre infraestructures de transport i biodiversitat. S’enfoca a impulsar una planificació, una gestió i un manteniment d’aquestes infraestructures que previngui i minimitzi l’impacte que tenen sobre la biodiversitat.
 
 
 
<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
 
 
  [[Image:Draft_Rubert Taya_457323442-image2.png|600px]] </div>
 
  [[Image:Draft_Rubert Taya_457323442-image2.png|600px]] </div>
  
Line 23: Line 6:
 
<span style="text-align: center; font-size: 75%;">Web del projecte</span></div>
 
<span style="text-align: center; font-size: 75%;">Web del projecte</span></div>
  
==Objectius ==
+
==Objectius==
  
 
Els objectius del projecte són:
 
Els objectius del projecte són:
  
:* Identificar les necessitats en recerca i innovació que permetin incorporar la consideració de la biodiversitat en les infraestructures de transport.
+
:*Identificar les necessitats en recerca i innovació que permetin incorporar la consideració de la biodiversitat en les infraestructures de transport.
 +
:*Millorar el funcionament i la fiabilitat de les infraestructures de transport.
 +
:*Identificar mètodes i materials que s’han d’aplicar per mitigar la pressió sobre la biodiversitat dels diferents modes de transport i per reduir-ne la pèrdua.
 +
:*Donar suport als estats membres europeus per complir els seus compromisos regionals i internacionals per al desenvolupament sostenible.
 +
:*Desenvolupar la col·laboració entre els estats membres europeus per esdevenir líders polítics a l’hora d’abordar conjuntament els reptes de la biodiversitat i les infraestructures de transport.
  
:* Augmentar el rendiment (vol dir millorar el funcionament??) i la fiabilitat (vol dir seguretat??) de les infraestructures de transport.
+
<br />
 +
==Dades del projecte==
  
:* Identificar mètodes i materials que s’han d’aplicar per mitigar la pressió sobre la biodiversitat dels diferents modes de transport i per reduir-ne la pèrdua.
+
El projecte aplega 39 socis i 6 terceres parts de 16 països. Un terç de les entitats participants són autoritats nacionals o regionals en temes d’infraestructures de transport o de medi ambient (16), una mica menys d’un terç són centres de recerca i acadèmics (12) i la resta es distribueix entre associacions i entitats de la societat civil (6), operadors i companyies de transport (5) i agències de medi ambient (3).
  
:* Donar suport als estats membres europeus per complir els seus compromisos regionals i internacionals per al desenvolupament sostenible.
+
<br />
 
 
:* Desenvolupar la col·laboració entre els estats membres europeus per esdevenir líders polítics a l’hora d’abordar conjuntament els reptes de la biodiversitat i les infraestructures.
 
 
 
==Dades del projecte ==
 
 
 
El projecte aplega 39 socis i 6 terceres parts de 16 països. Un terç de les entitats participants són autoritats nacionals o regionals en temes d’infraestructures de transport o de medi ambient (16), una mica menys d’un terç són centres de recerca i acadèmics (12) i la resta es distribueix entre associacions i entitats de la societat civil (6), operadors i companyies de transport (5) i agències de medi ambient (3).
 
  
 
<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
 
<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
Line 47: Line 29:
 
<span style="text-align: center; font-size: 75%;">Logos dels participants</span></div>
 
<span style="text-align: center; font-size: 75%;">Logos dels participants</span></div>
  
BISON té un pressupost d’aproximadament 3 milions d’€, comença el juny d’enguany i durarà 30 mesos, fins al juny de 2023.
+
 
 +
BISON té un pressupost d’aproximadament 3 milions d’€. Va començar el gener de 2021 i té una duració de 30 mesos, fins al juny de 2023.
  
 
==Els programes de treball==
 
==Els programes de treball==
  
El projecte té els programes de treball següents:
+
El projecte té els programes de treball (''workpackages'', WP) següents:
 
 
:* '''WP1. Gestió del projecte'''. El programa recau sobre el [https://www.certh.gr/root.en.aspx Center for Research & Technology Hellas (CERTH)] i el [https://www.fehrl.org/ Forum of European National Highway Research Laboratories (FEHRL)], que hauran d’ocupar-se de la part administrativa i de coordinació general.
 
 
 
:* '''WP2. Comunicació, disseminació i explotació de resultats per enfortir l’associació'''. D’una banda, treballarà en la comunicació externa, per informar sobre els reptes i problemes creixents en matèria de biodiversitat i infraestructures i per explicar els conceptes principals i els resultats esperats de la CSA. De l’altra, haurà d’assegurar una bona comunicació interna entre socis.
 
  
:* '''WP3. Sinèrgies actuals i futures entre infraestructures i biodiversitat'''. Aquest programa serà liderat per [https://minuartia.com/ Minuartia], en col·laboració amb el Servei de Projectes del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural i les unitats interessades de la Secretaria de Mobilitat del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. Conceptualment, es basa en la idea que el disseny i l’operació de xarxes de transport ofereix oportunitats per:
+
:*'''WP1. Gestió del projecte'''. El programa recau sobre el [https://www.certh.gr/root.en.aspx Center for Research & Technology Hellas (CERTH)] i el [https://www.fehrl.org/ Forum of European National Highway Research Laboratories (FEHRL)], que hauran d’ocupar-se de la part administrativa i de coordinació general.    <br />
 
+
:*'''WP2. Comunicació, disseminació i explotació de resultats per enfortir l’associació'''. ·      Liderat per la [https://www.fondationbiodiversite.fr/ Fondation pour la recherche sur la biodiversité] D’una banda, treballarà en la comunicació externa, per informar sobre els reptes i problemes creixents en matèria de biodiversitat i infraestructures i per explicar els conceptes principals i els resultats esperats del projecte. De l’altra, haurà d’assegurar una bona comunicació interna entre socis.  Els principals resultats són la creació d’un web i d’eines i instruments per a una correcta estratègia de difusió a través de les xarxes socials, i l’explotació dels resultats, entre d’altres.  <br />
::* reduir els impactes de la infraestructura sobre la natura.
+
:*'''WP3. Sinèrgies actuals i futures entre infraestructures i biodiversitat'''. Aquest programa serà liderat per [https://minuartia.com/ Minuartia]. Conceptualment, es basa en la idea que el disseny i l’operació de xarxes de transport ofereix oportunitats per:
 
+
:**reduir els impactes de la infraestructura sobre la natura.
::* contribuir a reduir la pèrdua de biodiversitat, beneficiar les persones i la natura.
+
:**contribuir a reduir la pèrdua de biodiversitat, beneficiar les persones i la natura. El treball s’enfocarà a convertir aquestes oportunitats en passos per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i el Pacte Verd Europeu.  El treball s’enfocarà a convertir aquestes oportunitats en passos per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i el Pacte Verd Europeu.  Els principals resultats esperats d’aquest WP són:  1.    '''Identificació bones pràctiques per modes de transport''', de la seva maduresa, les llacunes i necessitats en la integració de la biodiversitat a les infraestructures a partir dels resultats d’un '''qüestionari''' posat a l’abast sobre aspectes estratègics i de planificació, i d’aspectes tècnics i de gestió.  2.     '''Elaboració d’un manual en línia ‘Bones pràctiques per incorporar la biodiversitat en transport’'''. El manual tindrà per objectiu recopilar evidències, bones pràctiques, normes i recomanacions que caldria aplicar en la planificació, construcció i explotació de les infraestructures de transport per harmonitzar el transport i la biodiversitat.  <div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">  [[Image:Draft_Rubert Taya_457323442-image5.png|600px]]  </div>  <div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;"> <span style="text-align: center; font-size: 75%;">Precedents en publicacions</span></div><br />3.     '''Identificació de tendències emergents i reptes de futur'''. Aquesta línia de treball s’enfoca a identificar i debatre els reptes i les oportunitats que suposen certs desenvolupaments en matèria de transport, tecnologia i medi ambient a curt, mitjà i llarg termini. Les àrees d’interès són:  ­   Adaptació al canvi climàtic i efectes sobre la biodiversitat  ­   Espècies exòtiques invasores i paper del transport  ­   Innovacions tecnològiques, augment del trànsit i modes de transport  ­   Solucions basades en la natura i infraestructures ecològiques  ­   Sinèrgies, efectes acumulatius i implicacions socials  <br />El resultat, reflectit en un informe, haurà de servir per desenvolupar directrius, agendes de recerca i estratègies i escenaris de futur.    4.     '''Incorporació de la digitalització de les infraestructures i la biodiversitat'''. L’objectiu és detectar els reptes i les oportunitats que comporten les noves eines digitals de disseny i gestió d’infraestructures (BIM, CIM, bessons digitals...), de cara a incloure els aspectes de biodiversitat com a part del procés.
 
+
:<br /><div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">  [[Image:Draft_Rubert Taya_457323442-image6.png|348px]]  </div>  <div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;"> <span style="text-align: center; font-size: 75%;">Ús de les tecnologies de la informació en el disseny d’infraestructures</span></div><br />El resultat d’aquest WP es formalitza en un informe per a l’aplicació del sistema BIM i en d’altres eines per a l’enregistrament de dades i la seva gestió.
El treball s’enfocarà a convertir aquestes oportunitats en passos per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i el Pacte Verd Europeu.
+
:<br />
 
+
:*'''WP4. Cap al desenvolupament d’una agenda de recerca europea'''. En el marc del projecte s’ha de definir una Agenda Estratègica de Recerca i Desplegament (SRDA) que pugui ser aprovada i implementada amb èxit per les autoritats d’infraestructures de transport i que apunti els requisits socials i ambientals −amb especial atenció a la biodiversitat −.  Aquest WP elaborarà dos informes relatius a les necessitats de recerca i innovació i a la programació de les accions a desenvolupar. <br />  <br />
:* '''WP4. Cap al desenvolupament d’una agenda de recerca europea'''. En el marc del projecte s’ha de definir una Agenda Estratègica de Recerca i Desplegament (SRDA) que pugui ser aprovada i implementada amb èxit per les autoritats d’infraestructures de transport i que apunti els requisits socials i ambientals −amb especial atenció a la biodiversitat −, que cal incorporar a la innovació en les infraestructures. Aquest programa de treball avançarà en la dimensió de recerca de la SRDA.
+
:*'''WP5. Cap al desplegament'''. Se centrarà en el vessant de desplegament de la SRDA, assentant les bases per implementar solucions innovadores en la Infraestructura ''verda'' i la Infraestructura ''grisa'' en tots els modes de transport i en tots els estats membres; i per identificar temes de cooperació potencial entre parts interessades.  <br />Els principals resultats esperats son diversos informes sobre:  Recomanacions per a una harmonització política i estratègica  Els desenvolupament d’un full de ruta de desfragmentació (causada per les infraestructures de transport) a escala europea.  Oportunitats per al finançament de projectes intersectorials.
 
 
:* '''WP5. Cap al desplegament'''. Se centrarà en el vessant de desplegament de la SRDA, sentant les bases per implementar solucions innovadores a tots els estats membres i per identificar temes de cooperació potencial entre parts interessades.
 
  
 
<div id="_GoBack" class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
 
<div id="_GoBack" class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
Line 77: Line 54:
 
==El treball des de Catalunya==
 
==El treball des de Catalunya==
  
El programa de treball 3, liderat des de Catalunya, se subdivideix en 4 tasques principals:
+
El Servei de Projectes (Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va promoure la implicació de la Generalitat de Catalunya en el projecte, atesa la importància i l’oportunitat que representa el treball conjunt des de la perspectiva de les infraestructures de transport i de la conservació de la biodiversitat. Alhora que s’enforteix el llenguatge comú, es comparteixen solucions integrades i es promou el coneixement per actuacions a desenvolupar sobre el terreny. Aquesta unitat participa, de forma general, en els diversos ''workpackages'' (WP1-WP5).
 
 
:1. '''Identificar bones pràctiques segons mitjà de transport.''' Es va elaborar un qüestionari que les organitzacions implicades en el projecte podien respondre en línia fins el 30 de juny de 2021, enfocat a detectar maduresa, llacunes i necessitats en la integració de la biodiversitat a les infraestructures. Tenia dues parts: aspectes estratègics i de planificació i aspectes tècnics i de gestió.
 
 
 
:2. '''Elaborar un manual en línia ‘Bones pràctiques per incorporar la biodiversitat en transport’'''. El manual tindrà per objectiu recopilar evidències, bones pràctiques, normes i recomanacions que caldria aplicar en la planificació, construcció i explotació de les infraestructures de transport per harmonitzar el transport i la biodiversitat.
 
 
 
<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
 
[[Image:Draft_Rubert Taya_457323442-image5.png|600px]] </div>
 
 
 
<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
 
<span style="text-align: center; font-size: 75%;">Precedents en publicacions</span></div>
 
 
 
:3. '''Tendències emergents i reptes de futur'''. Aquesta línia de treball s’enfoca a identificar i debatre els reptes i les oportunitats que suposen certs desenvolupaments en matèria de transport, tecnologia i medi ambient a curt, mitjà i llarg termini. Les àrees d’interès són:
 
 
 
:* Adaptació al canvi climàtic i efectes sobre la biodiversitat
 
 
 
:* Espècies exòtiques invasores i paper del transport
 
 
 
:* Innovacions tecnològiques, augment del trànsit i modes de transport
 
 
 
:* Solucions basades en la natura i infraestructures ecològiques
 
 
 
:* Sinèrgies, efectes acumulatius i implicacions socials
 
 
 
El resultat haurà de servir per desenvolupar directrius, agendes de recerca i estratègies i escenaris de futur.
 
 
 
:4. '''Incorporació de la digitalització de la infraestructura i la biodiversitat'''. L’objectiu és detectar els reptes i les oportunitats que comporten les noves eines digitals de disseny i gestió d’infraestructures (BIM, CIM, bessons digitals...), de cara a incloure els aspectes de biodiversitat com a part del procés.
 
  
<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
+
Les diverses unitats de la Secretaria de Mobilitat del Departament de Vicepresidència, i Polítiques Digitals i Territori o empreses públiques vinculades, poden tenir un paper molt significatiu en el projecte, ateses les seves funcions i la seva expertesa en matèria d’infraestructures de transport, especialment en el desenvolupament dels WP3-WP5.<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;"></div>
[[Image:Draft_Rubert Taya_457323442-image6.png|348px]] </div>
 
 
 
<div class="center" style="width: auto; margin-left: auto; margin-right: auto;">
 
<span style="text-align: center; font-size: 75%;">Ús de les tecnologies de la informació en el disseny d’infraestructures</span></div>
 
  
 
==Autors==
 
==Autors==
  
Redactat per: [mailto:julia.rubert@gencat.cat Júlia Rubert i Tayà]
+
Redactat per: [mailto:jsolina@gencat.cat Jordi Solina] i [mailto:julia.rubert@gencat.cat Júlia Rubert i Tayà]
  
 
Per saber-ne més: [mailto:jsolina@gencat.cat Jordi Solina]
 
Per saber-ne més: [mailto:jsolina@gencat.cat Jordi Solina]
 
==Eixos==
 
 
'''Medi ambient'''
 
 
8. Planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural
 
 
8.2. Nous actors de la conservació
 
 
8.3. Nous objectes de conservació
 
 
9. Canvi climàtic i energia
 
 
9.1. Mitigació
 
 
9.2 Adaptació
 
 
'''Territori'''
 
 
7. Xarxa viària (carreteres, autovies i autopistes)
 
 
7.2. Nova tecnologia d’explotació
 
 
7
 
 
8. Xarxa ferroviària (trens, tramvies, metro...)
 
 
8.2. Sistemes d’explotació
 
 
==Instrumentals==
 
 
2. Previsió (informació de referència sobre el futur)
 
 
2.3. Medi ambient i sostenibilitat
 
 
3. Tècniques de disseny, construcció i manteniment d’infraestructures
 
 
3.4. Infraestructures en entorns sensibles
 
 
4. Noves tecnologies i nous serveis de suport
 
 
:<span style="text-align: center; font-size: 75%;">4.7. Indicadors ambientals</span>
 
 
'''3.''' Transferència
 
 
6.1. Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació
 
 
==Transversals==
 
 
1. Planificació i projectació
 
 
:<span style="text-align: center; font-size: 75%;">1.1. Projectes territorials i ambientals.</span>
 
 
2. Governança
 
 
:<span style="text-align: center; font-size: 75%;">2.1. Sistemes de suport a la presa de decisions </span>
 
 
3. Aspectes socials i culturals – dimensió social
 
 
:<span style="text-align: center; font-size: 75%;">3.1. Dimensió social de la mobilitat. </span>
 
 
:<span style="text-align: center; font-size: 75%;">3.2. Dimensió social de la sostenibilitat </span>
 

Latest revision as of 08:30, 5 July 2021

El projecte BISON, Biodiversity and Infrastructure Synergies and Opportunities for European Transport Networks aborda la correlació entre infraestructures de transport (infraestructures viàries i ferroviàries, ports i aeroports, línies elèctriques i canals) i la biodiversitat. S’enfoca a impulsar una planificació, una gestió i un manteniment d’aquestes infraestructures que previngui i minimitzi l’impacte que tenen sobre la biodiversitat.

Error creating thumbnail: File missing
Web del projecte

Objectius

Els objectius del projecte són:

  • Identificar les necessitats en recerca i innovació que permetin incorporar la consideració de la biodiversitat en les infraestructures de transport.
  • Millorar el funcionament i la fiabilitat de les infraestructures de transport.
  • Identificar mètodes i materials que s’han d’aplicar per mitigar la pressió sobre la biodiversitat dels diferents modes de transport i per reduir-ne la pèrdua.
  • Donar suport als estats membres europeus per complir els seus compromisos regionals i internacionals per al desenvolupament sostenible.
  • Desenvolupar la col·laboració entre els estats membres europeus per esdevenir líders polítics a l’hora d’abordar conjuntament els reptes de la biodiversitat i les infraestructures de transport.


Dades del projecte

El projecte aplega 39 socis i 6 terceres parts de 16 països. Un terç de les entitats participants són autoritats nacionals o regionals en temes d’infraestructures de transport o de medi ambient (16), una mica menys d’un terç són centres de recerca i acadèmics (12) i la resta es distribueix entre associacions i entitats de la societat civil (6), operadors i companyies de transport (5) i agències de medi ambient (3).


Error creating thumbnail: File missing
Logos dels participants


BISON té un pressupost d’aproximadament 3 milions d’€. Va començar el gener de 2021 i té una duració de 30 mesos, fins al juny de 2023.

Els programes de treball

El projecte té els programes de treball (workpackages, WP) següents:

  • WP1. Gestió del projecte. El programa recau sobre el Center for Research & Technology Hellas (CERTH) i el Forum of European National Highway Research Laboratories (FEHRL), que hauran d’ocupar-se de la part administrativa i de coordinació general.
  • WP2. Comunicació, disseminació i explotació de resultats per enfortir l’associació. ·      Liderat per la Fondation pour la recherche sur la biodiversité D’una banda, treballarà en la comunicació externa, per informar sobre els reptes i problemes creixents en matèria de biodiversitat i infraestructures i per explicar els conceptes principals i els resultats esperats del projecte. De l’altra, haurà d’assegurar una bona comunicació interna entre socis. Els principals resultats són la creació d’un web i d’eines i instruments per a una correcta estratègia de difusió a través de les xarxes socials, i l’explotació dels resultats, entre d’altres.
  • WP3. Sinèrgies actuals i futures entre infraestructures i biodiversitat. Aquest programa serà liderat per Minuartia. Conceptualment, es basa en la idea que el disseny i l’operació de xarxes de transport ofereix oportunitats per:
    • reduir els impactes de la infraestructura sobre la natura.
    • contribuir a reduir la pèrdua de biodiversitat, beneficiar les persones i la natura. El treball s’enfocarà a convertir aquestes oportunitats en passos per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i el Pacte Verd Europeu. El treball s’enfocarà a convertir aquestes oportunitats en passos per assolir els objectius de desenvolupament sostenible i el Pacte Verd Europeu. Els principals resultats esperats d’aquest WP són: 1.    Identificació bones pràctiques per modes de transport, de la seva maduresa, les llacunes i necessitats en la integració de la biodiversitat a les infraestructures a partir dels resultats d’un qüestionari posat a l’abast sobre aspectes estratègics i de planificació, i d’aspectes tècnics i de gestió. 2.     Elaboració d’un manual en línia ‘Bones pràctiques per incorporar la biodiversitat en transport’. El manual tindrà per objectiu recopilar evidències, bones pràctiques, normes i recomanacions que caldria aplicar en la planificació, construcció i explotació de les infraestructures de transport per harmonitzar el transport i la biodiversitat.
      Error creating thumbnail: File missing
      Precedents en publicacions

      3.     Identificació de tendències emergents i reptes de futur. Aquesta línia de treball s’enfoca a identificar i debatre els reptes i les oportunitats que suposen certs desenvolupaments en matèria de transport, tecnologia i medi ambient a curt, mitjà i llarg termini. Les àrees d’interès són: ­   Adaptació al canvi climàtic i efectes sobre la biodiversitat ­   Espècies exòtiques invasores i paper del transport ­   Innovacions tecnològiques, augment del trànsit i modes de transport ­   Solucions basades en la natura i infraestructures ecològiques ­   Sinèrgies, efectes acumulatius i implicacions socials
      El resultat, reflectit en un informe, haurà de servir per desenvolupar directrius, agendes de recerca i estratègies i escenaris de futur. 4.     Incorporació de la digitalització de les infraestructures i la biodiversitat. L’objectiu és detectar els reptes i les oportunitats que comporten les noves eines digitals de disseny i gestió d’infraestructures (BIM, CIM, bessons digitals...), de cara a incloure els aspectes de biodiversitat com a part del procés.

Error creating thumbnail: File missing
Ús de les tecnologies de la informació en el disseny d’infraestructures

El resultat d’aquest WP es formalitza en un informe per a l’aplicació del sistema BIM i en d’altres eines per a l’enregistrament de dades i la seva gestió.

  • WP4. Cap al desenvolupament d’una agenda de recerca europea. En el marc del projecte s’ha de definir una Agenda Estratègica de Recerca i Desplegament (SRDA) que pugui ser aprovada i implementada amb èxit per les autoritats d’infraestructures de transport i que apunti els requisits socials i ambientals −amb especial atenció a la biodiversitat −. Aquest WP elaborarà dos informes relatius a les necessitats de recerca i innovació i a la programació de les accions a desenvolupar.

  • WP5. Cap al desplegament. Se centrarà en el vessant de desplegament de la SRDA, assentant les bases per implementar solucions innovadores en la Infraestructura verda i la Infraestructura grisa en tots els modes de transport i en tots els estats membres; i per identificar temes de cooperació potencial entre parts interessades.
    Els principals resultats esperats son diversos informes sobre: Recomanacions per a una harmonització política i estratègica Els desenvolupament d’un full de ruta de desfragmentació (causada per les infraestructures de transport) a escala europea. Oportunitats per al finançament de projectes intersectorials.
Error creating thumbnail: File missing
Programes de treball

El treball des de Catalunya

El Servei de Projectes (Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural) del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va promoure la implicació de la Generalitat de Catalunya en el projecte, atesa la importància i l’oportunitat que representa el treball conjunt des de la perspectiva de les infraestructures de transport i de la conservació de la biodiversitat. Alhora que s’enforteix el llenguatge comú, es comparteixen solucions integrades i es promou el coneixement per actuacions a desenvolupar sobre el terreny. Aquesta unitat participa, de forma general, en els diversos workpackages (WP1-WP5).

Les diverses unitats de la Secretaria de Mobilitat del Departament de Vicepresidència, i Polítiques Digitals i Territori o empreses públiques vinculades, poden tenir un paper molt significatiu en el projecte, ateses les seves funcions i la seva expertesa en matèria d’infraestructures de transport, especialment en el desenvolupament dels WP3-WP5.

Autors

Redactat per: Jordi Solina i Júlia Rubert i Tayà

Per saber-ne més: Jordi Solina

Back to Top

Informació del document

Publicat a 30/06/21
Presentat el 30/06/21

Volum Notícies, 2021
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos transversals

Planificació i projectació

Projectes territorials i ambientals

Governança

Sistemes de suport a la presa de decisions

Aspectes socials i culturals - dimensió social

Dimensió social de la mobilitat

Dimensió social de la sostenibilitat

Eixos instrumentals

Previsió

Medi ambient i sostenibilitat

Tècniques de disseny, construcció i manteniment d'infraestructures

Infraestructures en entorns sensibles

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Indicadors ambientals

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural

Nous actors de la conservació

Nous objectes de conservació

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Adaptació

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa viària

Nova tecnologia d'explotació

Xarxa ferroviària

Sistemes d'explotació

Puntuació document

5

Visites 0
Recomanacions 1