Carreteres autorreparadores gràcies a l'oli de gira-sol

Aquesta és la línia de recerca que se segueix en laboratoris de la Facultat d'Enginyeria de la Universitat de Nottingham, al Regne Unit. A partir de l'encapsulament de l'oli i de la seva incorporació a l'asfalt, els investigadors creuen que es podrien reblir les petites fissures que apareguessin a la superfície de les carreteres abans el deteriorament no s'agreugés.

Capheal: microcàpsules d'oli per a la millora de la capacitat d'autorreparació de les carreteres

Draft Alvarez Puerta 584687030-image1.png

L'oli de gira-sol pot revertir els efectes de l'envelliment del betum utilitzat en l'asfalt, mitjançant la reducció de la viscositat de l'aglomerant. Això és el que semblen indicar els resultats preliminars dels assaigs duts a terme als laboratoris de la Universitat de Nottingham, a Anglaterra, que ha comprovat a més que les càpsules d'oli resisteixen bé els processos de barreja i compactació sense reduir significativament les propietats mecàniques de l'asfalt i, de fet, incrementant-ne la durabilitat. Els experiments també semblen provar que les mostres d'asfalt amb fissures poden recuperar la seva resistència original tot just quatre hores després que l'oli de gira-sol hagi estat alliberat.

Les microcàpsules assajades i desenvolupades pel Departament d'Enginyeria del Transport de Nottingham (especialitzat en enginyeria dels paviments i gestió d'infraestructures) ajuden a reduir la quantitat necessària d'altres agents reparadors. A més, es poden activar en llocs concrets quan calgui, de manera que el material no necessita ser preparat i mesclat a lloure en grans quantitats.

Draft Alvarez Puerta 584687030-image2.jpeg


Funcionament del sistema Capheal (© Daily Mail)

L'equip, encapçalat per un doctor en enginyeria espanyol, afirma que el seu sistema, anomenat Capheal, pot incrementar la vida útil de les carreteres en un terç: des dels dotze anys de mitjana fins als setze. D'altra banda, assegura que els costos del sistema són semblants als d'altres additius habitualment emprats en treballs d'asfaltatge.

El líder dels investigadors, que va treballar prèviament en el desenvolupament d'altres tecnologies d'autorreparació de carreteres, diu que el sistema Capheal presenta avantatges sobre mètodes com ara la incorporació de fibres metàl·liques a l'asfalt, que en escalfar-se mitjançant inducció fonen el betum perquè rebli les fissures i forats: aquesta tecnologia requereix l'ús de maquinària pesant i exigeix el tancament de la carretera al trànsit. En canvi, Capheal no necessita cap agent extern per activar-se, ja que les càpsules d'oli es trenquen totes soles quan la càrrega mecànica de la calçada és prou alta, per exemple la que es produeix en les fissures i sots.

Actualment, l'equip de la Universitat de Nottingham es troba en la fase de refinar la geometria de les microcàpsules i d'estudiar-ne la degradació amb el pas del temps. Posteriorment desenvoluparà càpsules amb diversos graus de resistència mecànica per determinar-ne el rendiment sota diferents tipus de tensions i per tant la idoneïtat per a diverses mescles bituminoses i condicions de trànsit variades.

Pel que fa a la potencialitat d'estalvi del sistema Capheal, cal assenyalar que durant l'any 2016 les autoritats locals d'Anglaterra i del País de Gal·les van haver de reparar prop d'1,7 milions de sots (segons l'estudi 2017 ALARM, de l'Asphalt Industry Alliance [PDF]). D'acord amb aquestes dades, la utilització de Capheal podria reduir els costos de les reparacions en les carreteres principals d'ambdós països en uns 260 milions de lliures per any.

Aquest projecte de recerca rep finançament de Highways England, una empresa pública que gestiona i manté autopistes i carreteres de la xarxa principal a Anglaterra. Serà aquesta empresa l'encarregada de dur a terme els assaigs reals de Capheal en trams seleccionats de la seva xarxa viària, on incorporarà les càpsules aprofitant els treballs de manteniment ja programats. Es procedirà posteriorment a monitoritzar la durabilitat i la resistència de les càpsules durant dotze o vint-i-quatre mesos.

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume.

Per saber-ne més:"Self-healing of reflective cracks in asphalt mixtures by the action of encapsulated agents" [PDF , " Influence of encapsulated sunflower oil on the mechanicaland self-healing properties of dense-graded asphalt mixtures" [PDF.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 04/11/20
Presentat el 04/11/20

Volum Més enllà del Departament, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa viària

Manteniment expert

Eixos instrumentals

Tècniques de disseny, construcció i manteniment d'infraestructures

Nous materials i sistemes auxiliars

Localització

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0

Compartiu aquest document