Posant en comú els recursos per a la resiliència territorial

Aquest 2021 l'ADEME francesa ha llençat una crida per reagrupar tots els agents territorials que vulguin posar en comú coneixements, eines i experiències al servei de la resiliència territorial. A més, l'Agència espera poder bastir una plataforma de consulta Wiki amb totes les aportacions rebudes.

Un Wiki per a la resiliència territorial

Draft Alvarez Puerta 975874186-image1.png


Des de març fins a desembre de 2021 l'ADEME (Agence de l’Environnement et de la Maîtrise de l’Énergie) tindrà oberta una convocatòria per agrupar tots els agents voluntaris que vulguin produir nous recursos per compartir en el camp de la resiliència territorial davant el canvi climàtic. Aquests recursos compartits, anomenats comuns, poden ser per exemple plataformes tecnològiques, dades obertes, programari lliure, coneixement, retorns d'experiència, protocols, territoris d'experimentació... Segons l'ADEME, en l'era digital cal connectar tots els actors en el terreny de la resiliència a fi que comparteixin les seves pràctiques.


Draft Alvarez Puerta 975874186-image2.png

Els tres elements sobre els quals reposa la nova convocatòria de l'ADEME. A notar, els recursos que s'espera de posar en comú poden ser tant materials com immaterials


Aquesta convocatòria també es planteja com a finalitat la confecció d'una eina de consulta a manera de plataforma indexada de recursos útils, segons el model Wiki, i també de fòrums oberts d'intercanvi entre els actors de la resiliència territorial a França que, amb aquesta crida de l'ADEME, són convidats a coordinar-se per proposar projectes de comuns útils i referits sempre a un dels nou reptes detectats per l'ADEME: coneixements, recursos i projectes; diagnosi territorial i objectius a assolir; col·laboració i partenariats; aspectes econòmics de la resiliència; logística i mobilitat; alimentació i agricultura; gestió de l'aigua i dels sòls; urbanisme circular; i illots de calor. En tots ells, l'ADEME farà tasques d'acompanyament i assessorament, i també finançarà alguns comuns.

Draft Alvarez Puerta 975874186-image3.png

El Wiki de la resiliència dels territoris francesos, actualitzat a 21 de maig d'enguany


Draft Alvarez Puerta 975874186-image4.png
Draft Alvarez Puerta 975874186-image5.png


A l'esquerra, captura de pantalla d'un dels projectes proposats per al desafiament d'illots de calor; a la dreta, el pressupost corresponent a la fase de llançament i a la fase d'animació del projecte


Seguint el vincle de més avall podreu accedir als detalls de la convocatòria de l'ADEME, així com a materials sobre governança col·lectiva i a les descripcions de cadascun dels projectes proposats en els nou reptes plantejats. Per la seva naturalesa, el web es troba en constant enriquiment.

Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume

Per saber-ne més: Appel à Communs pour la Résilience des Territoires

Back to Top

Informació del document

Publicat a 28/06/21
Presentat el 28/06/21

Volum Més enllà del Departament, 2021
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos transversals

Governança

Disseny participatiu

Mecanismes col·laboratius

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Cooperació publicoprivada

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Educació per a la sostenibilitat

Caracterització del tercer sector ambiental

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Adaptació

Eixos instrumentals

Previsió

Vulnerabilitat territorial

Aspectes jurídics i institucionals

Cooperació entre ens

Transferència

Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació

Localització

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0

Compartiu aquest document