El control automàtic de trens arriba als regionals alemanys

Des de 2021 es duran a terme els treballs de recerca i desenvolupament necessaris perquè dos anys més tard es puguin començar a assajar trens amb sistema ATO (automatic train operation) al Land alemany de Baixa Saxònia. El projecte l'encapçala Alstom i ha estat guardonat pel Ministeri Federal d'Economia.

Alstom: ATO per a trens regionals de passatgers

Draft Alvarez Puerta 765114403-image1.jpeg

El mes de maig de 2020 el Ministeri alemany d'Economia va atorgar a Alstom el premi a la innovació en l'àmbit de les regulatory sandboxes pel seu projecte d'implantació del sistema ATO en trens regionals destinats al transport de passatgers. (Les regulatory sandboxes són marcs establerts pels organismes reguladors que permeten a empreses emergents o innovadores de dur a terme experimentacions amb productes o serveis en un entorn real però controlat, sota supervisió del regulador i durant un període de temps limitat, sense haver de fer front d'antuvi a tota la càrrega regulatòria associada a l'activitat de què es tracti.)

El nou projecte d'Alstom, en què també hi col·laboren les autoritats municipals de Brunsvic (Baixa Saxònia), el Deutsches Zentrum für Luft- und Raumfahrt (Centre Aeroespacial Alemany, DLR)i la Universitat Tècnica de Berlín (TU Berlin), començarà a desenvolupar-se l'any 2021 i s'espera que en els primers mesos de 2023 puguin iniciar-se les circulacions de prova de les noves unitats de tren per a passatgers proveïdes de sistema ATO, en el que serà una primícia mundial si arriba a realitzar-se.

Els assajos es duran a terme amb dos trens Coradia Continental pertanyents als serveis regionals de Brunsvic i operats per Metronom. Les modalitats d'ATO que es provaran seran els graus d'automatització (grades of automation)GoA 3 (tren sense conductor, amb parada i arrencada automàtiques però amb personal per a l'operació de les portes i l'eventual assumpció del control del tren) i GoA 4 (tren sense personal, amb arrencada, parada, operació de portes i gestió d'incidències totalment automatitzades, i amb possibilitat de control remot): el GoA 3 seria l'utilitzat per al funcionament normal del tren, amb passatgers, mentre que el GoA 4 s'empraria per a maniobres.

Draft Alvarez Puerta 765114403-image2.jpeg

Un tren de plataforma Coradia Continental d'Alstom, dels que presten servei per a Metronom/Enno (© Alstom)

Les primeres tasques de desenvolupament del projecte se centraran a seleccionar els possibles trams de via on implantar els trens autònoms i a avaluar l'equipament necessari per a la completa automatització dels combois. Es dotarà els dos trens de l'assaig amb elements del sistema de control ferroviari europeu (ETCS) i amb tecnologies ATO addicionals

Els resultats del projecte ajudaran al desenvolupament dels futurs marcs legals i regulatoris de l'ATO aplicat a la mobilitat ferroviària de passatgers més enllà dels sistemes de metro, molts dels quals ja en fan ús. Tot plegat contribuirà, segons Alstom, a l'optimització de l'operativa ferroviària d'abast regional, reduint-ne el consum energètic, millorant-ne el confort i ajudant a la protecció del clima.

És la segona activitat d'innovació ferroviària que Alstom decideix de dur a terme al Land de Baixa Saxònia: remeteu-vos al Butlletí núm. 22 per a la primera que hi implantà, el tren d'hidrogen Coradia iLint.

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume.

Per saber-ne més: Almston.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 02/11/20
Presentat el 02/11/20

Volum Més enllà del Departament, 2020
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Eficiència energètica per passatgers

Xarxa ferroviària

Sistemes d'explotació

Material mòbil

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Ajut a la conducció de vehicles

Aspectes jurídics i institucionals

Avaluació de la legislació vigent

Cooperació entre ens

Eixos transversals

Governança

Mecanismes col·laboratius

Localització

Puntuació document

0

Visites 0
Recomanacions 0

Compartiu aquest document