El passat 7 de juliol del 2018, el Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya (CEEC) va celebrar una reunió de la seva Junta Directiva, en la qual es va aprovar impulsar la creació i integració dins del CEEC del nou Grup de Treball de Geotèrmia (GTG). Diverses empreses i entitats, entre les quals el Col·legi de Geòlegs de Catalunya (Colgeocat) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), van participar en la reunió de presentació de la proposta a la seu del Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya.

La iniciativa està promoguda per diverses empreses que treballen en el sector de la geotèrmia a Catalunya i compta amb el suport de diverses entitats entre les quals l’ICGC, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l’Institut Català d’Energia (ICAEN), el Colgeocat o el Col·legi Oficial d'Enginyers Tècnics i de Grau en Mines i Energia de Catalunya i Balears, entre d’altres.

Fins ara han mostrat interès en la seva creació, i voluntat d’adherir-se i participar de les activitats del nou grup dins del CEEC, més de 25 empreses i varies entitats.

El focus principal del nou Grup de Treball és el de donar visibilitat a la Geotèrmia com a font d’energia rellevant per a l’assoliment dels objectius tant ambientals com de transició energètica a Catalunya, i ajudar d’aquesta manera a fomentar la innovació i la col·laboració entre els agents per tal de generar noves oportunitats i impulsar de forma conjunta el sector de les energies eficients al nostre país.

Actualment la geotèrmia està considerada com una energia d’alta eficiència a Europa, i Catalunya té al seu abast un gran potencial per aprofitar-la. Actualment s’estima que Catalunya compta amb més de 25 MWt instal·lats mitjançant sistemes d’intercanvi amb bomba de calor geotèrmica per climatització i ACS, segons dades estimades per l’ICGC.

Redacció de la notícia i més informació

Per saber-ne més: Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/09/18
Acceptat a 01/09/18
Presentat el 01/09/18

Volum Notícies, 2018
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Mitigació

Localització

Puntuació document

0

Visites 83
Recomanacions 0

Compartiu aquest document