Nou servei d’alertes personalitzat

El Servei Meteorològic de Catalunya ha creat un nou servei d’alertes personalitzat que avisa quan plou on t’interessa saber-ho en temps real, gràcies a la informació recollida cada minut per la xarxa de 160 estacions automàtiques de l’SMC.

És una aplicació intuïtiva i fàcil ja que subscriure’s a les estacions és tan senzill com fer zoom al mapa i seleccionar-les directament o mitjançant el cercador. A més, cada persona usuària pot modificar les estacions seleccionades sempre que vulgui. Les alertes es poden personalitzar i activar i desactivar sempre que es vulgui així com decidir rebre un avís quan comenci a ploure o segons una quantitat de precipitació acumulada.

De manera més general. es poden consultar les alertes emeses en les darreres 24 hores en ordre cronològic. Les alertes contenen informació del total de pluja acumulada i també de la temperatura.

 

Meteo


APP d’alertes


Les dades del radar

Les dades del radar s’utilitzen per saber on està plovent i amb quina intensitat així com per saber com es desplacen les tempestes, només cal seleccionar l’enllaç de la imatge radar i es pot veure la darrera hora.


Les dades del radar


Predicció

La predicció és l’elaborada per l’equip de Predicció i Vigilància de l’SMC per al dia corrent i el següent, i si es té activat el GPS es mostraran les dades enregistrades a l’estació automàtica associada al lloc on és la persona usuària.


Predicció


Autores

Redactat de la noticia: Jessica Amaro i Marga Torre

Per saber-ne més: Jessica Amaro

 

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/12/17
Acceptat a 01/12/17
Presentat el 01/12/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Meteorologia

Millora de la qualitat de la predicció

Meteorologia d'escala local

Localització

Puntuació document

0

Visites 101
Recomanacions 0

Compartiu aquest document