Direcció de projecte: Direcció General de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic
Altres participants: Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA) del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC).
Període: gener de 2013 – desembre de 2017
Descripció
Aquesta actuació ha de permetre definir la metodologia específica per correlacionar les partícules captades en l'aire ambient amb mostres del material particulat procedent de diferents fonts d'emissió, així com un major coneixement d'aquest tipus de contaminació. Per tal de definir les mesures a adoptar en les fonts emissores, com en el cas de l'elaboració de plans de millora de la qualitat de l'aire, cal conèixer la relació entre les partícules detectades en els punts receptors i emissors.
Novetats que aporta l'acció:
La utilització d'aquestes tècniques, tant de caracterització de les partícules com en la seva determinació en mostres d'aire. La informació obtinguda s'està aprofitant per primera vegada en els treballs del plans de millora de la qualitat de l'aire.
Objectiu:
Millorar el coneixement del material particulat recollit en mostres d'aire ambient per tal d'efectuar estudis de contribució de fonts i dissenyar les estratègies de reducció més eficaces, tant en plans generals de millora de la qualitat de l'aire com en problemàtiques existents en determinats punts del territori. La novetat que aporta l’acció és que s’aplica aquesta metodologia com a suport i gestió de la qualitat de l’aire a Catalunya, ja que la informació obtinguda mitjançant aquestes tècniques s’està aprofitant en els treballs dels plans de millora de la qualitat de l’aire, així com en problemàtiques existents en determinats punts del territori.
Imatges
Ubicació de la unitat mòbil del CSIC a la plaça de Joan Sansa a la Seu d’Urgell.