6a Jornada Anual d'Actualització de Coneixements sobre el Canvi Climàtic a Catalunya

El passat 26 i 27 de juny, el monestir de les Avellanes (Os de Balaguer) va acollir la 6a Jornada Anual d’Actualització de Coneixements sobre el Canvi Climàtic a Catalunya, una trobada tecnicocientífica organitzada conjuntament pel Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS), òrgan assessor del Govern adscrit al Departament de la Presidència, i el Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC).

Aquesta sisena edició, que va comptar amb el suport del projecte LIFE MEDACC– Adaptingt he Mediterranean to clima techange, va centrar-se en la dimensió social del canvi climàtic. Amb un enfocament transversal, es va debatre sobre la vulnerabilitat de la població davant dels efectes d’aquest fenomen (salut, abastament d’aigua i d’aliments), estratègies per impulsar una societat més resilient i, també, sobre fórmules per millorar l’intercanvi d’informació rellevant entre científics, decisors i gestors públics, mitjans de comunicació, etc.

Els prop de 40 participants, procedents d’universitats, centres de recerca i institucions públiques de Catalunya i d’Andorra, van poder gaudir de les conferències impartides per ponents com el professor Tim O’Riordan, catedràtic emèrit de Ciències Ambientals de la Universitat d’East Anglia, el Dr. Luigi Carafa, investigador del CIDOB i investigador associat a la Universitatde Cambridge, i el Dr. Christos Zografos, coordinador de recerca del projecte Climate Change, Hydro-conflicts and Human Security (CLICO) i investigador de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA).

En el marc de la Jornada també es van organitzar tres tallers de discussió, en els quals participants van poder intercanviar opinions sobre noves vulnerabilitats i resiliència urbana, sobre percepció, comunicació i compromís cívic en matèria de canvi climàtic i, finalment, sobre la transició vers l’economia verda. Com en edicions anteriors, joves investigadors van presentar en públic pòsters científics en els quals van mostrar la seva recerca recent en aquesta matèria.

Les jornades d’enguany van ser coordinades pel Dr. David Saurí (catedràtic de Geografia Humana ala UAB), el Dr. Joan David Tàbara (investigador del Global Climate Forum) i el Sr. Arnau Queralt (director del CADS).

La 7a edició de les jornades (juny de 2015) estaran centrades en la presentació i la discussió dels resultats del Tercer informe sobre el canvi climàtic a Catalunya, projecte en el qual ja s’està treballant i que és impulsat pel CADS, l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic i el Servei de Meteorologia de Catalunya de Catalunya. Per a la seva elaboració, es compta amb la participació d’alguns dels màxims experts sobre aquest fenomen al nostre país.

 

Bloc1. imatge1


Autors

Redactat per: Oficina de Canvi Climàtic. Per saber-ne més: Oficina de Canvi Climàtic


Back to Top

Informació del document

Publicat a 23/12/14
Acceptat a 23/12/14
Presentat el 23/12/14

Volum Notícies, 2014
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Adaptació

Localització

Puntuació document

0

Visites 65
Recomanacions 0

Compartiu aquest document