Tercer Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya

Amb l’objectiu de conèixer, analitzar i difondre l’estat actual del coneixement científic sobre el canvi climàtic a Catalunya, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible de Catalunya (CADS), l’Oficina Catalana del Canvi Climàtic, el Servei Meteorològic de Catalunya i l’Institut d’Estudis Catalans han començat l’elaboració del tercer Informe sobre el canvi climàtic a Catalunya (TICCC).

Catalunya, amb aquest Informe, va ser pionera pel que fa a l’intent de regionalització de les anàlisis i projeccions fetes a escala mundial i europea per institucions com el Grup Intergovernamental d’Experts en Canvi Climàtic (IPCC) o l’Agència Europea del Medi Ambient.  Aquesta tercera edició evidencia la consolidació d’aquest informe periòdic, que les institucions impulsores posen a disposició del Govern de Catalunya, però també d’institucions de recerca, acadèmiques i el conjunt d’actors de la societat civil del país.

El TICCC s’estructurarà en 24 capítols, agrupats en quatre parts. La primera analitzarà l’evolució de les bases científiques del canvi climàtic des del 2010; la segona estarà centrada en els impactes, la vulnerabilitat i l’adaptació dels sistemes naturals; la tercera exposarà i analitzarà els impactes, la vulnerabilitat i l’adaptació dels sistemes humans, però també les eines de què es disposa per a mitigar-lo. Finalment, la quarta part estarà dedicada a la governança i la gestió del canvi climàtic, amb un capítol específic dedicat a la recerca, la innovació i el desenvolupament.

 Es preveu que els treballs d’elaboració del contingut de l’Informe finalitzaran al llarg del mes de setembre de 2015, moment en el qual començarà el corresponent procés de revisió i edició. La seva edició està prevista per al primer trimestre de 2016.


Panell OCCC tercer informe


Autors

Redactat per: Arnau Queralt . Per saber-ne més: Arnau Queralt


Back to Top

Informació del document

Publicat a 29/04/15
Acceptat a 29/04/15
Presentat el 29/04/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Canvi climàtic i energia

Adaptació

Localització

Puntuació document

0

Visites 85
Recomanacions 0

Compartiu aquest document