CercaFonts

Es tracta de la nova aplicació col·laborativa de les fonts naturals de Catalunya, que han creat l’ACA i l’ICGC, per tenir un inventari de les fonts naturals de tot el territori. Actualment ja inclou més de 500 fonts inventariades.

CercaFonts és una aplicació per a mòbils, gratuïta i disponible tant per a Android com per a iOs. Aquesta eina esdevé una referència per a les persones excursionistes i per a les aficionades a les caminades, que poden trobar tot tipus d’informació de les fonts, com ara el topònim, el mapa, les coordenades, fotografies, l’ús i el cabal.

L’eina, que apropa les persones usuàries a la informació sobre les fonts, n’obtindrà de nova gràcies a les dades que aportin les mateixes persones usuàries ja que poden facilitar la localització de noves fonts o millorar-ne les descripcions de les que ja estan catalogades.

CercaFonts incorpora un visor que, a banda de mostrar la posició de les fonts oficials i de les recollides per les persones usuàries, mostrarà la ubicació de qui estigui fent la consulta. Per facilitar l’accés a la informació, l’eina ofereix la possibilitat de buscar el nom d’una determinada font o bé d’accedir a una llista general que en facilita la cerca.


Mapa de les fonts actuals


Concurs CercaFonts a les xarxes socials

Enguany, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient i de la recent activació de la nova app CercaFonts, l’ACA ha convocat el concurs CercaFonts2018, una iniciativa participativa a través de les xarxes socials Instagram i Facebook que té com a objectiu promoure la utilització d’aquesta nova aplicació i afavorir la participació i la col·laboració ciutadana en la identificació i l’inventari de les fonts naturals de Catalunya.

L’aplicació a:  https://cercafonts.icgc.cat


L'aplicatiu


Autores

Redactat per: Montserrat Aloma i Marga Torre

Per saber-ne més: Montserrat Aloma


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/06/18
Acceptat a 01/06/18
Presentat el 01/06/18

Volum Notícies, 2018
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Medi Ambient i Sostenibilitat

Planificació de la biodiversitat i del patrimoni natural

Nous actors de la conservació

Eixos instrumentals

Observació territorial, ambiental i climatològica

Observació i recopilació de dades històriques en relació a paràmetres hidrològics

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Aplicacions de les xarxes socials

Localització

Puntuació document

0

Visites 5
Recomanacions 0

Compartiu aquest document