FGCHackapp

La iniciativa vol promoure la creativitat sobre l’ús de l’Open Data, creant aplicacions mòbils que permetin enriquir l’experiència de viatge dels clients de Ferrocarrils. Així mateix, ha incentivat la creativitat en la recerca de solucions innovadores a través de l’ús de l’Open Data. En aquesta ocasió la convocatòria estava centrada en enriquir l’experiència de viatge i l’ús de les instal·lacions cercant capes de valor que englobin altres espais de relació i coneixement per als clients.

FGCHackapp és una iniciativa d’FGC i apps4citizens, plataforma per a la  promoció de tecnologia amb compromís social. El jurat del premi, format per la directora general de Transparència, Dades Obertes i Qualitat Democràtica de la Generalitat,  Núria Espuny; l’expert en l’apertura de dades i director de desideDatum Data Company, Marc Garriga; el segon vicepresident al Badalona Mobility Council, Roger Melcior; i representants d’FGC i apps4citizens, va destacar l’alt nivell de totes les propostes presentades, així com la seva gran utilitat i el seu grau de desenvolupament.

La convocatòria del concurs es pot consultar a:

http://www.fgc.cat/downloads/notes_premsa/descarga_1/20160920_Hackapp.pdf


FGCHackapp


L’aplicació guanyadora del concurs

L’aplicació guanyadora del concurs ha estat “El meu tren”, en la qual es va valorar la seva utilitat i la seva visió holística alhora d’integrar tots els serveis de transport ferroviari a Catalunya. A través d’una bona usabilitat, l’aplicació permet l’accés a informació del servei de trens d’FGC i Rodalies, plànols de la xarxa, horaris, tarifes, informació d’incidències, accés als comptes de Twitter dels diferents operadors, així com  un escriptori que facilita la lectura de llibres electrònics gratuïts.

Aquesta aplicació, també accessible per a persones amb discapacitats visuals, permet consultar el conjunt de propostes d’oci i lleure que ofereix Tursitren d’FGC. El jurat n’ha valorat també la capacitat d’apoderament de l’ús del transport públic, l’alt nivell de continguts i la seva qualitat tècnica. L’aplicació ha estat creada per dos joves de Cervera, Marc i Òscar Celeiro, de 15 anys.


Presentació mòbil


El segon premi ha estat per a “FGC Alarm”

El segon premi ha estat per a “FGC Alarm”, una aplicació que avisa a les persones que viatgen en tren quan arriba la seva parada de destí. La persona usuària pot programar-la i l’aplicació l’avisa abans de l'arribada el qual li permet aprofitar el trajecte per llegir, descansar o conversar amb més tranquil·litat. El jurat ha valorat la capacitat per adequar-se a una necessitat molt tangible, d’una forma simple però que, al mateix temps, presenta un gran espai de possibilitats per gaudir del viatge. Els seus creadors són Pol Valls, Jordi Armengol, Joan Sánchez i Biel Simon, de la Facultat d’Informàtica de l’UPC.

Entre l’octubre i el desembre del passat any, un total de 12 equips van estar treballant en les propostes. A banda de les dues guanyadores, altres aplicacions finalistes han estat:

  • FGCExperience Lleida - La Pobla, aplicació que, mitjançant realitat augmentada i la geolocalització, presenta la informació sobre les estacions i els llocs turístics pels quals circulen els trens durant el trajecte entre Lleida i la Pobla de Segur.
  • SeguimentTren que fa un seguiment dels trens utilitzant la seva posició, el recorregut de les línies i el crowdsourcing de dades dels mateixos usuaris.
  • FGC TelegramBot, un bloc conversacional per l'aplicació de missatgeria Telegram que permet consultes ràpides i amb molt poc consum de dades.
  • TraiNook, aplicació que permet compartir gustos i preferències d’oci durant el trajecte.


Autors

Redactat de la noticia: F. Xavier Borrás i Marga Torre

Per saber-ne més: F. Xavier Borrás

 

Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/03/17
Acceptat a 01/03/17
Presentat el 01/03/17

Volum Notícies, 2017
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Orientació a l'usuari

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Comunicació amb l'usuari

Localització

Puntuació document

0

Visites 4
Recomanacions 0

Compartiu aquest document