Processament de dades Bluetooth

El Bluetooth s'ha convertit en una tecnologia molt estesa a la nostra vida diària. Potencialment disposa d’una enorme quantitat d'informació. Amb la creació dels escàners Bluetooth a les principals interseccions, el gestor del trànsit  pot recollir un identificador anònim i els temps d'entrada de cada persona usuària de Bluetooth. L'Ajuntament de Brisbane ha equipat la seva xarxa amb aquests escàners, aplanant el camí per a la recollida de  Big Data del trànsit.

Des del punt de vista de l'operador de xarxa, aquesta inversió barata permetria obtenir  estats de trànsit o fer el seguiment d'alguns vehicles a escala de la xarxa. No obstant això, abans de donar moltes expectatives als gestors s’han d’abordar diferents qüestions.

  • Com no totes les persones usuàries de la xarxa tenen Bluetooth, la informació extreta seria parcial. És necessari avaluar amb precisió la fiabilitat i la representativitat d'aquestes dades.
  • En segon lloc, com es detecten tots el tipus de persones usuàries (vianants, bicicletes, cotxes) són necessaris mètodes de filtratge.
  • Les dades en brut han de ser processades i analitzades amb la finalitat de crear els mapes de trànsit rellevants i analitzar la xarxa.

L'objectiu principal d'aquest treball és proposar una metodologia global per al processament de dades Bluetooth, Un processament de dades que va des del filtratge fins a la monitorització de la xarxa. Per continuar, s’estima la taxa de penetració, per la qual cosa s’ha emprat diferents mètodes per assegurar la fiabilitat d’aquesta font de dades. Pel que fa a l'estimació del trànsit i la supervisió de la xarxa, s’han provat dos mètodes d’aprenentatge sense supervisió (LDA –Linear Discriminant Analysis- i K-means), ambdós extreuen les principals característiques espaciotemporals de la xarxa.


Antoine Laharotte


Autors

Redactat per: Marga Torre. Per saber-ne més: Marga Torre


Back to Top

Informació del document

Publicat a 29/04/15
Acceptat a 29/04/15
Presentat el 29/04/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa viària

Optimització de la capacitat viària

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Serveis basats en la localització

Localització

Puntuació document

0

Visites 97
Recomanacions 0

Compartiu aquest document