Inici de la fase de diagnosi energètica dels edificis pilots del Projecte de cooperació transfronterera RELS (Rénovation Energétique des LogementS) a Catalunya.

El projecte, coordinat per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, treballa per a la millora de la eficiència energètica dels edificis existents als països de la regió mediterrània.

L’objectiu general del projecte és la millora de l’eficiència tèrmica i energètica dels edificis d’ús residencial i social situats a l’entorn del mar mediterrani, mitjançant la promoció de l’ús d’energies renovables i la millora de l’eficiència energètica de l’envolupant tèrmic i dels equipaments.

Fase de diagnosi dels edificis de Barcelona i Taradell

Una de les actuacions de més pes del projecte és la implementació d’una metodologia per a l’avaluació i la millora d’edificis d’habitatges desenvolupada a Suïssa i adaptada als països de la mediterrània per la Universitat Politècnica de Catalunya, soci del projecte. Aquesta metodologia s’implementarà per 4 socis (ANME, SEACNVS, AREA SANDEGNA i AHC) a 7 edificis pilot: 3 a Tunísia a les ciutats de Tunis i Sfax; 1 a Sardenya a la ciutat de Cagliari; i 3 a Catalunya als municipis de Barcelona, Taradell i Sant Quirze del Vallès.


Draft Garcia 137706512-ACH RELS seguiment2-imatge1 RELS segui2.jpg

  A Catalunya ja s’ha iniciat la fase de diagnosi del edificis de Barcelona i Taradell mitjançant la col·laboració de 3 estudiants en pràctiques de la UPC, amb el suport del personal tècnic de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i la direcció i supervisió per part de professorat de la UPC com a expert bioclimàtic. El projecte RELS s’ha presentat als veïns i veïnes dels edificis a diagnosticar els quals estan col·laborant activament en la resposta d’enquestes sobre ús d’energia a la llar, facilitant dades de consums per factura i la instal·lació d’equips de monitorització de consums, temperatura i humitat relativa.

   

Draft Garcia 137706512-ACH RELS seguiment2-imatge2 RELS segui2.jpg

Propera reunió de seguiment

La propera reunió de seguiment del projecte es preveu a l’octubre de 2012 a Cagliari.

La pàgina web oficial del projecte es troba en fase d’elaboració.


Autors

Redactat per: Anna Mestre Massa i Argeme Pérez


Back to Top

Informació del document

Publicat a 04/05/12
Acceptat a 04/05/12
Presentat el 04/05/12

Volum Notícies, 2012
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Edificació

Sostenibilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 37
Recomanacions 0

Compartiu aquest document

Paraules clau