Projecte europeu iCoast

En els darrers 20 anys s'han enregistrat més de 50 víctimes mortals a la costa catalana. Nedadors que s’ofeguen o curiosos o vianants que han estat colpejats i arrossegats per l’onatge mar endins.  Els temporals causen importants destrosses en passejos marítims, espigons, ports i infraestructures viàries. Els efectes econòmics d'aquestes situacions d'alta energia superen els 30 M€.

El projecte europeu iCoast, liderat pel CIIRC, té com a objectiu desenvolupar un sistema d’alerta de temporals per a la costa de Catalunya. A més, el sistema oferirà diferents alternatives de gestió a 72 hores vista, per tal de que els responsables del territori prenguin les mesures més adequades.

iCoast s'estructura en quatre grans mòduls:

  • Una unitat meteorològica que proporciona la predicció dels agents impulsors (camps de vent i pressió atmosfèrica).
  • Una unitat de generació i propagació de l'onatge en què es reprodueixen els processos d'onatge, nivell del mar i corrents marines, que a la seva vegada alimenten a la tercera fase.
  • Un model d’evolució morfodinàmica per platges, així com hidrodinàmica en zones portuàries i de defensa costanera.
  • Tota aquesta informació és agregada en una sèrie d’indicadors de  l’estat  del tram, que serviran per ajudar al gestor en la  presa de decisions, envers conflictes derivats de la inundació  i la erosió i proposant un seguit de mesures d’acció ràpida (MAR).


Inundació en la Platja de Lloret de Mar. Novembre 2001.

Inundació en la Platja de Lloret de Mar. Novembre 2001.


Estructura iCoast


El sistema iCoast a la platja de S’Abanell i el Trabucador

A les figures següents es mostra un exemple d’aquesta integració. A l’esquerra es pot observar el resultat del sistema per a les platges de s’Abanell (Blanes) i el Trabucador (delta de l’Ebre) per al temporals de desembre de 2008 i novembre de 2001 (el color indica altura de la làmina d’aigua) i a la dreta els efectes reals en determinats punts de la platja.


El sistema iCoast a la platja de S’Abanell

El sistema iCoast a la platja de S’Abanell (Des .2008)


El sistema iCoast a la barra del Trabucador. (nov.2001). Esq. Sortida del model indicant el trencament de la barra

El sistema iCoast a la barra del Trabucador. (nov.2001). Esq. Sortida del model indicant el trencament de la barra


Les MAR

Les MAR es defineixen com a actuacions que poden ser executades en unes 24-48 hores i tenen com a objectiu minimitzar l’impacte dels temporals predits. Dins el ventall de possibilitats existents, es considera l’execució de sistemes de duna (protegida o no) i l’execució de barreres submergides  que poden ser activades per a determinades condicions. Els resultats, fins ara experimentals, permeten determinar quines són les posicions i les característiques geomètriques òptimes. En la figura inferior podem veure una simulació 3D per a un temporal determinat per a la platja de la Barceloneta amb una MAR-Duna en la seva part central.

Atesa la importància dels temporals en el desenvolupament econòmic i natural de la costa i la seva variació en escenaris futurs per causa dels efectes de canvi climàtic, iCoast treballarà de forma solidària amb el projecte europeu RISES-AM- en el desenvolupament d'alternatives per a l'adaptació al canvi climàtic. Aquestes alternatives, combinades amb les MAR, permetran definir noves estratègies de gestió multitemporal tant per a episodis puntuals com per a llarg termini.

Pàgina web del projecte: www.icoast.eu


MAR-Duna en la seva part central


Autors

Redactat per: Vicente Gracia i Marga Torre. Per saber-ne més: Vicente Gracia


Back to Top

Informació del document

Publicat a 29/04/15
Acceptat a 29/04/15
Presentat el 29/04/15

Volum Notícies, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Planificació territorial

Territoris sensibles

Xarxa portuària

Adaptació dels ports al canvi climàtic

Localització

Puntuació document

0

Visites 36
Recomanacions 0

Compartiu aquest document