El web de l'Observatori del Paisatge en anglès

El producte digital creat per l'Observatori del Paisatge ha despertat molt interès arreu d'Europa

Al Butlletí #11 us informàvem de que l'Observatori del Paisatge va presentar el setembre passat un web temàtic sobre paisatge i món local. Ara, tots els continguts d'aquest portal s'han traduït a l'anglès per tal d'ampliar-ne la seva difusió. De fet, aquest producte digital ha despertat molt interès arreu d'Europa ja que és una de les qüestions que actualment estan generant més debat. Fins i tot, a través de la xarxa CIVILSCAPE, es treballa per tenir-ne una versió en alemany tenint en compte que Alemanya és un dels pocs estats que encara no han signat el Conveni europeu del paisatge.

Cal tenir en compte que el portal ja té una vocació internacional ja que recull, classifica i ordena una selecció de les principals experiències existents arreu d'Europa sobre promoció del paisatge a escala local, i les posa a disposició d'ajuntaments, mancomunitats, entitats locals, persones especialitzades i el públic en general. El web inclou els apartats de:

  • principis generals, on s'indiquen alguns principis generals per orientar les polítiques de paisatge des del món local.
  • la relació entre els catàlegs de paisatge i el món local, és un recull de propostes i orientacions definides pels catàlegs de paisatge de Catalunya i dirigides a les autoritats locals. Estan pensades per a la conservació, la millora i la promoció del paisatge en fons escènics, miradors i itineraris, accessos als nuclis i urbanitzacions. En una segona fase també inclourà recomanacions per al paisatge fluvial, la façana litoral, els paisatges agrícoles i els de perifèria.
  • els casos d'interès són una selecció a escales diverses d'iniciatives i projectes europeus que tenen per objectiu la conservació, la millora o la promoció del paisatge en l'àmbit local. Els casos s'han dividit en diverses tipologies: eines de gestió i ordenació, normativa, projectes i actuacions, participació i cohesió social, mecenatge i paisatge, i marca territorial i paisatge.

  A més, el web es complementa amb la bibliografia sobre la temàtica disponible al Centre de Documentació de Paisatge de l'Observatori, així com amb un recull de notícies de premsa que formen part de l'hemeroteca.

  El web, tan en les versions catalana i castellana com en l'anglesa, anirà creixent amb el temps amb nous casos d'interès així com amb les recomanacions dels apartats que encara no s'han desenvolupat.

Nota de premsa de l'Observatori del Paisatge de Catalunya


web món local


Redactat de la notícia i més informació

Redactat per: Cristina Gil Riba

Per saber-ne més: Pere Sala


Back to Top

Informació del document

Publicat a 29/07/14
Acceptat a 29/07/14
Presentat el 29/07/14

Volum Notícies, 2014
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Paisatge

Sensibilització social

Localització

Puntuació document

0

Visites 95
Recomanacions 0

Compartiu aquest document