Line 75: Line 75:
  
 
:*. Digital Lunch. Dinar de Networking amb la presentació d’un ponent de referència en el sector de les tecnologies digitals avançades.
 
:*. Digital Lunch. Dinar de Networking amb la presentació d’un ponent de referència en el sector de les tecnologies digitals avançades.
 
==Jornada Anual==
 
 
La comunitat d’Internet de les Coses de la Digital Catalonia Alliance (DCA-IoT) va celebrar, el 18 de gener, la seva jornada anual, en la qual es va fer balanç de l’activitat realitzada durant el 2021 i s’han presentat les línies d’actuació per aquest any. La comunitat inicia una nova etapa amb la recent integració a la Digital Catalonia Alliance, un avenç que tal com va destacar el director general d'Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, “la DCA-IoT suposa la punta de llança en les activitats de la DCA i, alhora, esdevé un referent per a la resta de noves comunitats que integren l’aliança”.
 
 
La sessió, celebrada en format virtual, va comptar amb una ponència inspiracional a càrrec de la directora de vendes de l’empresa Sigfox i experta en comunicacions IoT, Belén Arranz, qui va parlar sobre la situació que afronta actualment la IoT en el marc de la Covid-19. Arranz també va identificar oportunitats i casos d’èxit en aquest context, com ara la sol·licitud d'atenció mèdica en hospitals de campanya, el monitoratge de la temperatura de les neveres amb vacunes o el control de l’ocupació de persones a les oficines en temps real.
 
 
La jornada anual també va comptar amb la participació de tres membres de la comunitat: Noèlia Asensi, d’Apparatum; Ramir de Porrata-Doria, de Keonn i Pau Feliu, de Maccion que, en format de taula rodona virtual, van explicar als assistents l’experiència de la seva participació en activitats organitzades per la Digital Catalonia Alliance. Els tres membres van coincidir en destacar els brokerage events com una iniciativa de referència per transformar les idees en oportunitats reals de negoci.
 
 
Finalment, el gestor de la DCA-IoT de la Fundació i2CAT, Jordi Daura, va exposar el balanç de l’any de la comunitat, tot destacant l’esforç que s’ha fet per adaptar-se a les noves necessitats sorgides de la crisi de la Covid-19. En aquest sentit, enguany s’ha treballat per digitalitzar tota l’activitat per continuar oferint oportunitats de valor als 161 membres actuals. Durant el 2021 es van celebrar 5 brokerage events amb els sectors de les utilities, l’industrial, l’agroalimentari i també amb la participació del CENFIM i centres de recerca catalans amb l’objectiu de generar oportunitats de col·laboració. El resultat ha estat l’obtenció de 142 solucions als 42 reptes recollits i un total de 119 participants.
 
 
Daura va poder exposar a la cinquantena d’assistents connectats a la jornada el pla d’activitats de la comunitat pel 2022, així com els serveis que ofereix la DCA en la modalitat Prèmium, una aposta amb la qual la DCA-IoT evoluciona per sumar esforços i generar oportunitats de negoci amb la resta de comunitats de l’aliança: DCA-Drons, DCA-NewSpace, DCA-IA i DCA-Ciberseguretat.
 
  
 
==Serveis de la DCA==
 
==Serveis de la DCA==

Revision as of 15:21, 2 March 2022

La DCA

La Digital Catalonia Alliance és la nova iniciativa de Polítiques Digitals per aglutinar les comunitats tecnològiques i accelerar els sectors digitals emergents del territori. Es tracta d’una aliança formada per cinc comunitats tecnològiques: IoT, Drons, Ciberseguretat, Intel·ligència Artificial i NewSpace.

  • Les comunitat de IoT i Drons ja existien des del 2015.
Draft Torre 198877719-image1.jpg
Draft Torre 198877719-image2.png


Draft Torre 198877719-image3.png


Draft Torre 198877719-image4.png


  • El dia 16 de març de 2022 es presentarà oficialment la comunitat de Ciberseguretat.
Draft Torre 198877719-image5.png
  • Està previst que a mitjans del 2022 també es creï la comunitat de Blockchain.

Entre d’altres, destaquen la creació d’oportunitats de negoci per a les empreses de l’àmbit tecnològic, la connexió amb clústers i hubs europeus, així com l’accés a coneixement, tecnologia i infraestructures. La DCA també ofereix assistència en matèria d’ajuts, cupons per a projectes europeus i cobertura de necessitats de finançament en R+D+I o de noves oportunitats de mercat i fomentarà la participació dels seus membres en fires i congressos tecnològics.

De manera més estructurada aquests serveis s’agrupen en sis eixos estratègics:

1. Dinamització sectorial.
  • . Sensibilització i difusió tecnològica.
  • . Identificació i recollida de reptes amb les empreses.
  • . Matchmaking. Es coordinen les reunions B2B entre l’empresa que disposa del repte i les empreses que poden aportar solucions.
2. Sinèrgies i miltitecnologia.
  • . Grups de treball
  • . Tallers d’innovació.
  • . Jornada anual de la DCA.
3. Relacions estratègiques.
  • . Organitzacions. Entitats aglutinadores. Empreses de sectors estratègics. Centres de recerca.
  • . Entitats internacionals. Hubs d’innovació internacionals.
  • . Sector Públic. Connexió amb les necessitats de l’Administració Pública.
4. Accés a coneixement.
  • . Accés a laboratoris. Facilitar l’accés als laboratoris i infraestructures disponibles de manera que es doni a conèixer i s’apropi als membres els recursos existents de l’ecosistema.
  • . Cafès DCA. Seminaris online amb un expert i amb una empresa puntera que ens comparteix de manera amena el coneixement de valor i la seva experiència.
5. Accés a fonts de finançament.
  • . Jornades de fonts de finançament europeu. Disseminació de les diferents fonts de finançament disponibles tant a l’àmbit europeu com a nacional i local.
  • . Grups de treball. Mitjançant aquest grups es donarà suport i es facilitarà la col·laboració entre membres per accedir a finançament competitiu.
6. Visibilitat i esdeveniments
  • . Participació en fires i congressos.
  • . Trobada anual de cada comunitat.
  • . Digital Lunch. Dinar de Networking amb la presentació d’un ponent de referència en el sector de les tecnologies digitals avançades.

Serveis de la DCA

Per formar part de la DCA, existeix un model freemium en el qual obtindràs uns serveis de forma gratuïta i si es vol accedir a uns altres serveis addicionals has de pagar una quota anual que va en funció de la mida de l’entitat i si aquesta és amb o sense ànim de lucre.

Serveis de la DCA: https://dca.cat/ca/serveis/


Draft Torre 198877719-image6.png


Bellaterra

Autors

Redactat per: Margarita Torre

Per saber-ne més: Joan Duran

Back to Top

Informació del document

Publicat a 02/03/22
Presentat el 02/03/22

Volum Notícies, 2022
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 65
Recomanacions 0

Paraules clau

icon