A l'abril, Cenit va signar un acord de col·laboració en recerca amb el Centre for Liveable Cities de Singapur i Casa Àsia, que ofereix una gran oportunitat per compartir experiències entre Barcelona i Singapur en l'àmbit de la mobilitat.
Contents
Cap a la mobilitat sostenible lliçons per a Singapur i Barcelona.
Objectius de la recerca
- Destacar els punts forts, febles, oportunitats i amenaces en els sistemes de mobilitat de Singapur i Barcelona.
- Comparar les iniciatives de mobilitat sostenible i el seu èxit per assolir la sostenibilitat (per exemple la reutilització de carreteres de Singapur i l'esquema de superilla de Barcelona, sistemes de transport públic, iniciatives car-lite, distribució de mercaderies i gestió logística, resposta pública i canvis de comportament).
- Identificar lliçons i estratègies clau per a sistemes de mobilitat més sostenibles i preparats per al futur per a Singapur i Barcelona.
Preguntes de recerca
- * Quins són els reptes actuals i futurs pels quals s'han de preparar Barcelona i Singapur en els seus sistemes de mobilitat?
- * Quines limitacions hi ha per aconseguir una major sostenibilitat a llarg termini?
- * Quines lliçons clau, per a ambdues ciutats, es poden aprendre dels casos d’estudi?
- * Quines són les estratègies i recomanacions potencials per als sistemes de mobilitat a Barcelona i Singapur, per fer-los més preparats per al futur i sostenibles?
Productes potencials
- Estudis de casos a fons i comparacions dels sistemes de mobilitat de diferents ciutats.
- Informació interna perquè pugui ser emprada pel govern per fer recomanacions, per tal que Singapur assoleixi una major sostenibilitat en la mobilitat.
- Estudi d’opinió pública, prospectives internes.
- Publicació sobre Mobilitat Sostenible