Teniu a les mans el tercer Trimestral d’aquest any, amb un recull de l’activitat més rellevant de recerca i innovació del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori.

Volem destacar la notícia del Projecteπ-Plates. Plataforma i mètode per a la planificació i gestió predictiva del territori, que va arrencar a principis de gener de 2021: és desenvolupat per CIMNE, amb la participació de tres departaments de la Generalitat, i és coordinat des de la Secretaria General en col·laboració amb la Direcció General d’Innovació i Economia Digital. Aquesta iniciativa és pionera perquè posa en comú el talent de l’Administració i dels centres de recerca per abordar un repte complex com és el de la predicció territorial. Els diferents grups de treball, binomis formats per la Generalitat i els centres de recerca, constitueixen un actiu d’experiència de seixanta persones, la meitat de CIMNE i de centres de recerca, i l’altra meitat de l’Administració. És un projecte pilot finançat pel Programa de recerca i innovació de tecnologies digitals avançades de VPD.

També volem posar de relleu la notícia que resumeix els resultats de la campanya anual IRENEU, coordinada a nivell de tota la Generalitat per la Direcció General de Recerca del Departament de Recerca i Universitats, de recollida de les activitats i projectes RDI duts a terme per les direccions generals i els ens adscrits. Aquesta campanya d’avaluació d’inversió ens permet actuar en la coordinació i l’aglutinació d’actius RDI departamentals, que augmenta de valor quan la convertim, després d’ampliar-ne el contingut, en la Memòria RDI publicada al web de VPD. Al cercador SCIPEDIA podeu consultar les memòries de recerca i innovació des de 2008, i al web del Departament podeu trobar un informe sobre els tipus de finançament emprats per les direccions generals i ens adscrits.

Volem ressaltar també la presentació de l’índex DESI (Digital Economy and Society Index) de Catalunya 2020, un índex que resumeix indicadors rellevants sobre el rendiment digital d’Europa i fa un seguiment de l’evolució dels estats membres de la UE en cinc dimensions principals: connectivitat, capital humà, ús d’Internet, integració de tecnologia digital i serveis públics digitals. La bona posició que obté Catalunya és una mostra clara de la seva vocació de competitivitat digital i de la necessitat de continuar potenciant i liderant des del Departament les estratègies multisectorials i territorials de les polítiques digitals.

Esperem que tot plegat sigui del vostre interès.

Back to Top

Informació del document

Publicat a 21/10/21
Acceptat a 21/10/21
Presentat el 21/10/21

Volum Introducció, 2021
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Puntuació document

0

Visites 7
Recomanacions 0