Contents
Període:
Gener 2020 – Desembre 2020
Direcció del projecte/coordinació de l’activitat:
CIMALSA
Altres participants:
CIAC (Clúster de la Indústria de l’Automoció de Catalunya)
Descripció
Facilitar l'accés sostenible dels treballadors i treballadores als polígons d’activitat econòmica (PAE), facilitar l'accés de nou talent i donar avantatges per retenir-lo. Aquest estudi s’ha dut a terme al polígon de Sant Ermengol i ara s’intentarà dur a terme alguns del seus resultats com ara la iniciativa del cotxe compartit i dels trajectes compartits.
Observacions
La mobilitat sostenible s’entén com aquella que incorpora consideracions obre el consum del sòl, sedentarisme, soroll, exclusió social, accidentalitat i emissions.
La mobilitat els PAE està condicionada per les seves pròpies característiques, es considera que la proximitat del lloc de residència des treballadors i treballadores es cobreix en un àmbit proper (2-7 km). També està condicionada per les característiques i l’accessibilitat de les xarxes de mobilitat: vianants, bicicleta, oferta de transport públic/col·lectiu, vehicle privat i finalment per la disponibilitat d’aparcament.
Amb aquesta figura és sintetitzen les dades:
En el cas del polígon de Sant Ermengol
Algunes de les condicions de mobilitat ja són bones com ara:
- El nord de l’àmbit té la millor accessibilitat a peu i especialment en bicicleta.
- L’àmbit de SEAT ja compta amb serveis d’autobusos per als tres torns de treball de producció més el torn diürn per englobar la mobilitat massiva.
I en futur proper:
- La construcció dels nous projectes ferroviaris (intercanviador FGC i LOF), a la recta de SEAT, pot esdevenir un dels eixos de potenciació del transport públic.
Finalitat de l'acció
Establir les mesures per tenir: recorregut d'accés en bicicleta i modes actius a l'interior del polígon, disposar de serveis d'aparcaments segurs per als pols d'aportació de mobilitat i de destí. Disposar de busos llançadora compartit entre empreses del polígon, implantar mitjans de ruta compartida des de les empreses del polígon.
En el cas de la mobilitat amb vehicle privat: disposar de més places d’aparcament per vehicles VAO, zero i eco; impulsar els car-pooling entre els treballadors i les treballadores; instal·lar punt de recàrrega per a vehicles elèctrics i gestionar i regular l’aparcament al polígon.
Per saber-ne més
Responsable : Simó Batlle