Destaquem
Amb una superfície construïda de prop de 1.600 m2, BIQ aspira a ser el primer edifici del món que extregui tota l’energia que necessita de les microalgues que creixen a la seva façana.
Les persianes de BIQ
L’edifici està cobert de persianes bioreactives que contenen les algues. Aquestes persianes, alhora que donen ombra a l’interior de l’edifici, permeten a les algues sobreviure i prosperar més ràpidament que no ho farien en altres condicions. Els bioreactors serveixen per atrapar l’energia calòrica generada per les algues, que llavors es pot fer servir per proporcionar electricitat, calefacció i aigua calenta a tota la construcció. Un cop estigui finalitzat l’edifici, serà avaluat per científics i enginyers a fi de determinar la possible adaptació del sistema per a projectes futurs.
El cicle energètic a BIQ: façana amb bioreactors, biomassa, biogàs, cel·les de combustible, central energètica, calefacció, aigua calenta, corrent elèctric, calefacció urbana. En verd, fluxos de biomassa i biogàs; en groc, de corrent elèctric; en vermell, de calor; en blau, de CO2.
Redactat per: Alfonso Martínez Jaume