Disseny exterior de l'assortidor

Investigadors del Centre d’Innovació Tecnològica en Convertidors Estàtics i Accionaments de la Universitat Politècnica de Catalunya (CITCEA-UPC), pertanyent a la xarxa Tecnio de la Generalitat de Catalunya, han desenvolupat una estació de proveïment per a vehicles elèctrics que permet carregar al 80% un acumulador de 20 kW/h de manera ultraràpida, en uns trenta minuts. A més del CITCEA-UPC participen en el Projecte, anomenat SURTIDOR (sistema ultra-ràpid de recàrrega mitjançant transferència intel·ligent de corrent continu per contacte directe i sistema opcional d'emmagatzematge energètic de suport), les empreses GH Electrotermia, Saft Baterías (especialitzada en bateries de níquel-cadmi i de liti), Iberdrola Generación i Endesa Ingeniería, i entitats com la Universitat d’Oviedo. El pressupost del Projecte és de 3,5 M€, gairebé 2 dels quals els aporta el Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç a través de subvencions i préstecs del Pla Avanza. Es preveu que el Projecte finalitzi l’any 2012.

Amb la incorporació de semiconductors d’altes prestacions amb baix nivell de pèrdues, capaços de proporcionar bons rendiments en el funcionament del convertidor bidireccional, es pot aconseguir una càrrega quasi completa de la bateria del vehicle en el temps de fer un mos a l’àrea de servei (el concepte anomenat Coffee&Charge). Cal fer notar que a data d’avui l’excessiu temps de recàrrega obliga la persona usuària a recarregar el vehicle de nit, al domicili particular, aprofitant la tarifa elèctrica reduïda.

Començant per les províncies de Barcelona, Madrid, Astúries, València, Biscaia i Sevilla, i amb el concurs de la Universitat Politècnica de València, els promotors de la infraestructura aspiren a crear una xarxa de verificació experimental d’electrolineres, d’abast estatal, que ajudi a fer front a un altre dels esculls que dificulten la implantació del vehicle elèctric: la pràctica impossibilitat d’emprendre viatges de llarga distància, on s’estaria patint contínuament pel nivell de càrrega romanent a causa de l’escassetat de punts de proveïment.

El Projecte preveu a més complementar l’assortidor amb un seguit de serveis de valor afegit per a la persona usuària del vehicle: sistemes de mesura, mitjans de pagament personalitzats, avís mitjançant SMS quan la recàrrega sigui completa o geolocalització per tal que el client pugui ubicar, amb GPS, l’electrolinera més propera en el seu itinerari.

   

Electrolinera02

  Les entranyes de l’assortidor

    Destaquem

ACC1Ó Jornal – Diari Digital d’Economia Domèstica i Sostenible Universitat Politècnica de València GH Electrotermia SA Automovilidad

Autors

Redactat per: Alfonso Martínez Jaume


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/04/11
Presentat el 01/04/11

Volum Més enllà del Departament, 2011
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa viària

Nova tecnologia d'explotació

Mobilitat de passatgers

Nous vehicles i modes per passatgers

Eficiència energètica per passatgers

Edificació

Sostenibilitat

Transport de mercaderies

Nous vehicles i modes per mercaderies

Eficiència energètica per mercaderies

Eixos instrumentals

Previsió

Medi ambient i sostenibilitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 89
Recomanacions 0