(Created page with "Coordinació de l’activitat: FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya) Període: març 2011 – desembre 2011 Objectiu: Control i gestió dels sistemes consumidors...")
 
(No difference)

Revision as of 15:21, 14 May 2019

Coordinació de l’activitat: FGC (Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya)

Període: març 2011 – desembre 2011

Objectiu: Control i gestió dels sistemes consumidors d’energia.

Descripció:

Atès que s’ha implantat un sistema de gestió d’energia que enregistra les dades de consum energètic i les operacionals de línies i instal·lacions d’FGC, el següent pas és automatitzar la generació d’informes energètics perquè el gestor energètic estalviï temps en fer els informes, alhora que es pugui adreçar a l’anàlisi i la detecció d’oportunitats d’estalvi tenint en compte les dades reals i actuals de les instal·lacions monitoritzades.

Les dades enregistrades són de les quatres línies que uneixen Barcelona amb el Vallès i les cinc del trajecte Llobregat-Anoia i a d’altres instal·lacions de què en disposa FGC: el cremallera de Montserrat, els funiculars de la Santa Cova i el de Sant Joan, el telefèric d’Olesa a Esparraguera i les estacions de muntanya com la Vall de Núria, la Molina, Espot, Port Ainé, Queralbs i Valter.

L’objectiu és generar visibilitat en el flux energètic a la xarxa d’FGC perquè es pugui optimitzar l’actuació energètica, en el projecte s’han dissenyat i implantat els informes i s’han definit els càlculs automàtics de proporcions sobre les dades enregistrades. Tota aquesta informació ens permet identificar els orígens dels consums i, per tant, gestionar globalment i d’una forma eficient la energia elèctrica. Qualsevol desviació o consum anormal pot ser identificat i tractat.

Per assolir aquests objectius s’han integrat les diferents fonts d’informació de control de consums, amb més de 2.500 variables externes i 10.000 càlculs de valors energètics i operatius en línia. També s’enregistren les dades de maniobres, energia activa i reactiva de les subestacions d’alta tensió, així com el consum i la producció d’energia que s’obtenen tant per lectura directa de comptadors propis com amb els de la companyia elèctrica. Així mateix, es tenen en comte els consums d’analitzadors de xarxa i qualitat de subministrament i els consums d’energia de les unitats de tracció. Per acabar, es consideren les temperatures exteriors, dades dels contractes i els preus de cost.

Entre els informes que es generen, n’assenyalem:

  • Consums subcentrals de lectures pròpies. És un informe mensual que mostra els equips de les subcentrals, en què s’indiquen consums mensuals de l’any actual i el pressupostat.
  • Consum comptadors de consum i propis. En què es registren els consums de les instal·lacions (energia activa i reactiva).
  • Evolució de consum específic.
  • Evolució regenerada per UT.
  • Evolució d’eficiència de tracció per UT.
  • Evolució de tracció de frenada per UT.
  • Hores de funcionament de les estacions.

Imatge

Sistema de monitorització del flux energètic en línia.


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/10
Acceptat a 01/01/10
Presentat el 01/01/10

Volum Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, 2010
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos instrumentals

Noves tecnologies i nous serveis de suport

Indicadors ambientals

Sistemes d'informació per a la gestió

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Xarxa ferroviària

Sistemes d'explotació

Puntuació document

0

Visites 74
Recomanacions 0