Line 45: | Line 45: | ||
''*Els 6 clústers del pilar II de l’FP9 són: salut, cultura, creativitat i societat inclusiva, seguretat civil per a la societat, digital, indústria i espai, clima, energia i mobilitat i alimentació, bioeconomia, recursos naturals, agricultura i medi ambient. Els dos últims són els que tenen una relació més estreta amb les polítiques del DTES.'' | ''*Els 6 clústers del pilar II de l’FP9 són: salut, cultura, creativitat i societat inclusiva, seguretat civil per a la societat, digital, indústria i espai, clima, energia i mobilitat i alimentació, bioeconomia, recursos naturals, agricultura i medi ambient. Els dos últims són els que tenen una relació més estreta amb les polítiques del DTES.'' | ||
− | ==<span style="text-align: center; font-size: | + | ==<span style="text-align: center; font-size: 75%;"><big>Redacció de la notícia i més informació</big></span>== |
<span style="text-align: center; font-size: 75%;"><big>Redactat per: [mailto:julia.rubert@gencat.cat Júlia Rubert i Tayà]</big></span> | <span style="text-align: center; font-size: 75%;"><big>Redactat per: [mailto:julia.rubert@gencat.cat Júlia Rubert i Tayà]</big></span> | ||
Revision as of 13:09, 14 January 2020
Amb la voluntat que esdevingui una cita anual, la unitat de Recerca i Innovació del Departament de Territori i Sostenibilitat (DTES) ha organitzat un cicle de tres jornades al voltant de l’activitat RDI de les secretaries sectorials.
Contents
Els objectius
El cicle tenia un doble objectiu:
1. Informar sobre l’activitat RDI que s’impulsa a cada secretaria. Cada any, des de RDI es recullen les actuacions amb un component RDI, que passen a integrar les memòries d’activitat RDI. Aquesta informació també es reporta amb l’aplicació Ireneu i se centralitza a nivell de tota la Generalitat per generar estadístiques al Pla Estadístic de Catalunya a nivell autonòmic, al SICTI (Sistema de Información de Ciencia, Tecnologia e Innovación) a nivell estatal i a l’estadísticaGBARD (Government Budget Allocations for R&D) requerida per Eurostat a nivell europeu. Aquest any, s’han recollit 133 actuacions que suposen una inversió en RDI de 13.464.772,49 €, la qual cosa ha suposat xifres rècord respecte anys anteriors
Despeses en RDI del 2018
2. Recollir i identificar noves necessitats RDI per actualitzar el Pla d’eixos RDI del DTES, aprovat el 2010. Aquest Pla permet classificar i visibilitzar tota l’activitat RDI, marcar l’enfocament en matèria RDI amb una visió compartida i, en un futur, hauria de poder prioritzar i comprometre la implementació de la inversió en RDI. Les línies estratègiques del Pla s’estan redefinint actualment, en un treball global amb totes les unitats del DTES i s’haurien d’alinear amb els reptes que planteja el nou programa marc (Framework program 9. Horizon Europe 20212027) i amb les fonts de finançament que se’n derivaran.L’FP9 també s’està redefinint respecte el FP anteriors i afegirà al pilar I (enfocat a la recerca pura i de frontera coordinada per l’European Research Council) i al pilar II(centrat en 6 clústers temàtics que són claus per Europa*) un tercer pilar per potenciar la innovació (coordinat per un organisme de nova creació, l’European Innovation Council, que millori la transferència entre la recerca i el món empresarial i públic)
Estructura del Pla d’eixos RDI del DTES.
Les Sessions
Les 3 sessions, els materials i la gravació de les quals estan disponibles a Internet, van ser les següents:
- Jornada RDI a la Secretaria d'Infraestructures i Mobilitat (dimarts 12 de novembre).
- Jornada RDI a la Secretaria Medi Ambient i Sostenibilitat (dijous 21 de novembre).
- Jornada RDI a la Secretaria d’Hàbitat Urbà i Territori (dimarts 26 de novembre).
El cicle va permetre fer un retorn de la campanya Ireneu que cada any recull la RDI del DTES que doni una visió més global de l’activitat de les diferents secretaries. Aquesta perspectiva de conjunt permet constatar que la RDI és present en major o menor mesura a totes les unitats, gràcies a la implicació i motivació de les persones, que busquen maneres d’aportar més valor al dia a dia de l’activitat administrativa.
També van permetre posar en comú les diferents aproximacions de les sub-direccions a la seva activitat diària des del prisma de la innovació, ja sigui visualitzant les actuacions principals que impulsen, ja sigui copsant quin és el seu enfocament estratègic de futur.
Des de la unitat de RDI valorem molt positivament l’interès i l’acollida del cicle. La nostra voluntat és que aquesta oportunitat d’exposar, compartir i debatre internament esdevingui una cita anual.
*Els 6 clústers del pilar II de l’FP9 són: salut, cultura, creativitat i societat inclusiva, seguretat civil per a la societat, digital, indústria i espai, clima, energia i mobilitat i alimentació, bioeconomia, recursos naturals, agricultura i medi ambient. Els dos últims són els que tenen una relació més estreta amb les polítiques del DTES.
Redacció de la notícia i més informació
Redactat per: Júlia Rubert i Tayà
Per saber-ne més:Marga Torre Alcoceba, Cristina Gil Riba i Júlia Rubert i Tayà
Eixos R+D+I del Departament
Mecanismes de transferència del coneixement de la recerca i la innovació