m (Rdites moved page Draft Garcia 799652843 to DGTM MyWaya)
Line 35: Line 35:
 
</ul>
 
</ul>
  
<ul><li>[[#bloc1|Imatge]]</li>
 
</ul>
 
 
<span id='bloc1'></span>
 
  
 
==Imatge==
 
==Imatge==

Revision as of 21:36, 9 May 2021

DGTM_My_Way_1-2

  Direcció de projecte: Direcció General de Transports i Mobilitat

  Altres participants:

MyWay ha comportat el treball col·laboratiu entre organismes públics i privats, els socis del Consorci, el qual inclou 14 socis europeus, dels 3 sectors següents, que són:

  • Sector de la informació, comunicació i tecnologia industrial: Softeco (coordinador del projecte), Enide Solutions, Nexus Geografics, Thales.
  • Sector públic i operadors de transport: Polis, GENCAT/DTES, ATM-Barcelona, Going Green, e-Trikala i VMZ Berlín.
  • Sector de la recerca i la investigació: Universitat d'Aberdeen, CVUT Universitat de Praga, Fraunhofer Fokus i ICCS.

  Període: abril de 2013 - desembre de 2015

 

Descripció

El projecte europeu MyWay té com a objectiu el desenvolupament d'una plataforma intermodal, de transport intel·ligent, que combini en un sol viatge tots els modes de transport (públic i privat), i que tingui en compte les preferències i el perfil de la persona usuària, així com les seves experiències de viatge, per tal d’oferir-li solucions personalitzades i adaptades a la seva mobilitat. Durant l'any 2015 s'han pogut desenvolupar un parell de prototips d'aplicacions per a dispositius mòbils o App, l'un en sistema operatiu Android i l'altre en i-OS i s'ha preparat tècnicament la plataforma per tal de poder suportar la incorporació i la interoperabilitat d'arquitectures obertes, la informació en temps reals i les reserves d'alguns serveis.

Són aplicacions centrades en les persones, de manera que tinguin en compte les seves preferències, la qualitat de les seves experiències prèvies i les altres persones usuàries amb perfil similar. Aplicacions que aprenen del comportament en matèria de mobilitat de les persones usuàries, i valoren el grau de satisfacció que n'han tingut. Les actualitzacions en temps real incorporen incidents i disfuncions. En la reserva d'alguns serveis també es tenen en compte nous mitjans de transport com ara motos elèctriques i bicicletes.

Els tres entorns geogràfics escollits com a laboratoris vivents o living labs han estat Catalunya, Berlín i Trikala (Grècia). Són entorns molt diferents per la seva densitat, mida i mitjans de transport utilitzats. Els living labs han estat els llocs de prova del projecte MyWay. Les persones usuàries i grups d'interès (stakeholders) de cadascun dels 3 living lab han estat els encarregats, en les diferents fases del projecte de provar els prototips. Tot l'aprenentatge de MyWay permet fer millores i evolucions al cercador de rutes “Mou-te".

Els coneixements es podran emprar en planejadors de rutes ja preexistents i independents del projecte com ara el “Mou-te”.

Objectius

  • Incrementar els viatgers que utilitzen serveis més sostenibles ambientalment, ja que s'informa a les persones usuàries d'aquests aspectes en el ventall d'opcions que es poden escollir en fer servir les aplicacions.
  • Ús d'estàndards per accedir a serveis ITS locals, amb la provisió de serveis API per desenvolupar eines smart. Aprenentatge del comportament en matèria de mobilitat.


Imatge

DGTM_MyWay_2_proposta


Back to Top

Informació del document

Publicat a 01/01/15
Acceptat a 01/01/15
Presentat el 01/01/15

Volum Direcció General de Transports i Mobilitat, 2015
llicència: CC BY-NC-SA license

Descarrega el document

Per descarregar-te el document original, prem el botó:

Tradueix el document

Si desitges traduïr el text a un altre idioma, selecciona'l aquí:

Categories

Eixos temàtics de Territori i Mobilitat

Mobilitat de passatgers

Serveis adaptats a entorns de baixa demanda

Intermodalitat

Localització

Puntuació document

0

Visites 6
Recomanacions 0